10 Април, 2018 12:32 2 279 0

Шампионка по гребане бе намерена мъртва

  • аренхолц-
  • неизвестност-
  • гдр-
  • смърт-
  • гребане

Олимпийската медалистка - Бригите Аренхолц, бе в неизвестност повече от месец

Олимпийската шампионка по гребане Бригите Аренхолц е открита мъртва, обявиха германските медии. 65-годишната бивша състезателка по гребане и настояща лекарка бе обявена за издирване от един месец насам, а през уикенда пешеходец е открил тялото ѝ на Цернзее в провинция Бранденбург, пише "Блиц".

Полицията потвърди новината. Очаква се аутопсията на тялото да покаже точната причина за смъртта. Смята се, че няма чужда намеса.

Аренхолц бе една от най-изявените гребкини на ГДР. По време на летните Олимпийски игри в Монреал през 1976 спечели злато в осморката, а две години по-рано става световна шампионка в Лозана.

След това тя работи като хирург в град Вердер (провинция Бранденбург). Според информациите за последно родената на 8 август 1952 година Аренхолц е видяна на 3 март на работното си място. След това към 22:00 часа е тръгнала към дома си, но не пристига там. На следващия ден е обявена за изчезнала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА