27 Април, 2018 11:58 697 0

Марсилия се доближи до финала след спорен гол

  • марсилия-
  • гол-
  • товен-
  • н'жие-
  • ред бул залцбург-
  • лига европа-
  • спор

Французите успяха да победят Ред Бул Залцбург с 2:0 в първия полуфинал

Олимпик (Марсилия) срази у дома Залцбург с 2:0 в първата среща от полуфинала помежду им в турнира Лига Европа. Флориан Товен (15) даде преднина на марсилци, а след почивката Клинтън Н‘Жие (63) оформи крайния резултат и осигури комфортен аванс с два чисти гола на френския тим преди реванша.

Още в 3-ата минута домакините изпълниха заучено пряк свободен удар и Костас Митроглу шутира опасно, но бе отсъдена засада.

Марсилци продължиха да бъдат по-активни и поведоха с гол на Флориан Товен (15), който засече центриране от фаул на Димитри Пайе. На повторенията се видя, че Товен докосва топката с ръка и това оставя съмнения за редовността на гола.

До края на полувремето пропуски за френския тим направиха Буна Сар и Морган Сансон, а гостите застрашиха вратата на домакините с удари на Лайнер и Улмер, но без резултат.

След почивката в 52-ата минута Олимпик направи принудителна смяна, след като Лукас Окампос се контузи и бе заменен от Андре-Франк Замбо Анкиса. Минута след това „биковете“ можеше да изравнят, но Пеле отрази силния шут на Волф, пише "Блиц".

Домакините удвоиха преднината си чрез Клинтън Н'Жие (63) след нова асистенция на Димитри Пайе. Две минути след това гостите имаха шанс за гол след далечен удар на Валон Бериша, но Пеле пак се намеси и спаси.

В 71-ата минута Диадие Самасеку шутира отдалеч и не намери целта, а минута след това и Мунас Дабур направи нов пропуск за гостите, пращайки топката над вратата.

Гредата също помогна на марсилци в 77-ата минута, когато Фредрик Гулбрандсен отправи удар от близка дистанция. Две минути след това и Улмер бе изведен зад защитата на французите, но Пеле се хвърли и блокира удара.

До края домакините удържаха аванса си, а Залцбург отново ще се надява, че може да заличи такъв пасив, след като го направи и на четвъртфиналите срещу Лацио. Тогава австрийците изоставаха с 2:4 след първата среща, но след 4:1 на свой терен елиминираха „орлите“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА