Last news in Fakti

5 Февруари, 2012 00:05 1 377 0

Борците ни спечелиха куп медали в София

  • софия-
  • "дан колов"-
  • медала-
  • "никола петров"-
  • златни-
  • борци
Борците ни спечелиха куп медали в София - 1
Снимка: БГНЕС

Три златни, три сребърни и един бронзов медал спечелиха българските национали през втория ден на турнирите по борба в свободен и класически стил "Дан Колов" и "Никола Петров".

Денят беше отличен за българите в зала "Универсиада", като още преди финалите беше ясно, че най-малко шестима от националите ще триумфират с отличия. Единствената категория, в която нямаше българин на финала, беше до 55 килограма при жените, където националите нямаха представителка.
  
Първото злато за деня донесе борецът в тежката категория на класическия стил Иван Иванов. Той загуби първата част срещу поляка Лукас Банак с 0:1, но след това се представи великолепно и спечели останалите две с 3:0 и 3:1. Веднага след него на тепиха се появи и световната шампионка в категория до 72 килограма Станка Златева, която се справи без абсолютно никакви проблеми срещу шведката Джени Франсон и постигна чиста победа с 2:0, 1:0.

В следващата категория - до 60 килограма в класическия стил, очаквано до финала стигна и Иво Ангелов. Най-техничният български национал се бори с огромна рана на челото, но също постигна категорична и чиста победа с 2:0, 1:0 срещу Давид Карчински от Полша.
  
Със сребро за България се отличиха борците в свободен стил Георги Средков (категория до 96 килограма) и Кирил Терзиев (74), както и състезателят в клсаически стил Николай Байряков (84). Средков доминираше над арменеца Хаджимурад Нурмагамедов и успя да премине няколко пъти до гърба му, но липсата на опит му коства точки и той загуби с 0:1, 1:3.

Байряков също се представи великолепно срещу Владимир Гегешидзе от Беларус, спечелвайки втората част с 6:0 след две технични хватки. Той обаче загуби с крайното 1:2, 6:0, 0:4. Терзиев пък допусна изненадваща загуба с 3:4, 1:5 срещу Мурад Гайдаров от Беларус.
  
Седемте медала от втория ден оформиха общия актив на българите на 11. Четири от медалите са златни, пет са бронзови, два са сребърни. С това българските национали останаха лидери в общото класиране на двата турнира "Дан Колов" и "Никола Петров".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА