2 Юни, 2018 09:57 1 003 0

Франция победи Италия преди Мондиала

  • франция-
  • италия-
  • контрол-
  • световно първенство-
  • гризман-
  • умтити-
  • дембеле

"Петлите" ликуваха след 3:1

Франция загря за Мондиал 2018 в Русия с домакинска победа над Италия с 3:1 в приятелски мач, който се игра на "Алианц Ривиера" в Ница. "Петлите" се готвят за шампионата на планетата, за който "адзурите" не успяха да се класират.

В срещата бе използвана системата за видеоповторения (ВАР), а преди началото с минута мълчание беше почетена паметта на бившия френски национал и легенда на Ница Роже Пиантони.

Домакините поведоха рано с гол на централния защитник на Барселона Самуел Умтити (8), който направи добавка, след като преди това Сиригу отрази удар на Килиан Мбапе при центриране на Павар. Балотели имаше възможност да изравни, но шутира над вратата. Малко след това гредата помогна на „скуадра адзура" след изстрел на Канте, а Сиригу спаси добавка на Мбапе.

В 28-ата минута Люка Ернандес беше задържан в наказателното поле от Мандрагора, а съдията Антъни Тейлър посочи бялата точка и потвърди решението си с помощта на ВАР. Съотборникът на Ернандес в Атлетико (Мадрид) Антоан Гризман (29-дузпа) удвои аванса на „петлите“.

Леонардо Бонучи (36) намали на 2:1, след като преди това Балотели затрудни максимално Лорис от пряк свободен удар.

Малко след почивката Усман Дембеле с мощен удар нацели напречната греда, която помогна на гостите. По-късно Мбапе претендираше за нова дузпа, но този път реферът си замълча, пише "Блиц".

С най-красивия гол в мача Усман Дебеле (63) оформи крайния резултат. След фалцовия удар на футболистът на Барселона топката отиде точно в сглобката за 3:1. До края на срещата единствено Балотели веднъж с глава застраши вратата на домакините, а темпото на игра спадна и други голове не паднаха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА