7 Юни, 2018 15:55 1 683 1

ФИФА със забрана към руска певица

  • чичерина-
  • певица-
  • забрана-
  • политика-
  • фифа-
  • световно първенство

Юлия Чичерина разкри, че футболната централа не иска тя да се появява по време на Мондиала

Известна руска певица обяви, че световната футболна централа ФИФА ѝ е забранила да участва на Световното първенство по футбол заради подкрепата ѝ за подпомаганите от Русия сепаратисти в Източна Украйна, съобщава "Асошиейтед прес".

Юлия Чичерина публикува писмо от ФИФА, възразяващо срещу "военните теми" във видеоклипа към песента ѝ "На фронтовата линия", в който Чичерина пее с въоръжени мъже в сепаратистки униформи.

Чичерина уточни, че трябва да пее във "фенската зона" на ФИФА в град Ростов на дон, който домакинства няколко мача от първенството и който се намира близо до украинската граница, но "на мен ми беше официално забранено".

Запитана за изявлението на Чичерина, ФИФА посочи, че "футболът трябва да бъде неутрален по отношение на политиката и свързаните с него събития не трябва да се използват от асоциации, играчи, фенове и други хора като платформа за споделяне на политически изявления".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гуньо

    0 1 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=jjIsZEK2i1Q