15 Септември, 2018 01:00 2 551 1

Гуардиола разкри, кой е най-добрият отбор за него

  • гуардиола-
  • най-добър отбор-
  • петорката на ястреба-
  • кройф-
  • барселона-
  • манчестър сити

"Това бе "Петорката на Ястреба", заяви испанският специалист

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола даде обширно интервю за Universo Valdano, излъчено снощи по испанската телевизия Movistar+.

“Йохан Кройф те грабваше с присъствие. Казваше нещата по такъв начин, че няма как да не повярваш. Никога не се обръщаше към план “Б”, просто подсилваше план “А”. Кройф не ме убеди, възхити ме”, сподели каталунският специалист.

“Най-добрият отбор, който съм гледал, е Петорката на Ястреба. Беше истинско удоволствие да гледаш този отбор. Бяхме доволни, че Милан на Саки успя да елиминира Реал Мадрид. Кройф винаги ни казваше, че сме по-добри. Преди мача на Реал Мадрид с Тенерифе, например, ни каза, че Мадрид със сигурност ще загуби”, разкри той.

“След две-три тренировки на Бускетс с първия отбор на Барселона Меси се доближи и ми каза: “Този е добър”.

Запитан коя е най-голямата мотивация за него, той каза: “Страхът да не загубя ме мотивира. Не трябва да проваляш своите хора”. Ще завърша кариерата си там, откъдето започнах. Последните ми стъпки ще бъдат в детско-юношеския футбол, дано да е в школата на Барса, призна той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.