Last news in Fakti

17 Септември, 2018 16:44 1 677 1

Изумителните €2 милиарда в Шампионската лига

  • шампионска лига-
  • награден фонд-
  • приходи-
  • групова фаза-
  • пари-
  • милиарди-
  • евро

Умопомрачителни приходи

Изумителните €2 милиарда в Шампионската лига - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Утре започва груповата фаза на най-престижния и доходоносен клубен турнир на планетата – Шампионската лига. 32 отбора ще се борят за трофея, а наградният фонд тази година е изумителен – близо €2 милиарда.

Само с влизането си в групите, всеки един от отборите вече си е гарантирал по €15 милиона. Всяка една победа в груповата фаза носи по €2.7 милиона, а равенството е оценено на €900 000. Ако един отбор постигне шест победи, ще прибере €16.2 милиона. За класиране в следващата фаза отборите прибавят допълнителни приходи в касата си.

Класирането за осминафиналите е оценено на €9.5 милиона, за четвъртфиналите - €10.5 милиона, за полуфиналите е €12 милиона, а за финала е €15 милиона. Победителят в турнира ще спечели допълнителни €4 милиона от наградния фонд.

Отборите ще си разпределят и „рекламен“ фонд в размер на €292 милиона, който ще бъде изчислен на база стойността на телевизионните права във всяка страна и представянето на клубовете във вътрешните първенства. Общият награден фонд в Шампионската лига този сезон е €1.95 милиарда. Нека шоуто започне!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хубенов

    0 0 Отговор
    15мил. само за класиране + 15мил. за финал?!?!?