Last news in Fakti

23 Септември, 2018 12:30 1 995 0

Григор Димитров записа поражение при двойките на "Лейвър Къп" (СНИМКИ)

  • григор димитров-
  • поражение-
  • загуба-
  • двойки-
  • тенис турнир-
  • тенис-
  • български тенисист-
  • лейвър къп-
  • купа лейвър
Григор Димитров записа поражение при двойките на "Лейвър Къп" (СНИМКИ) - 1
Снимки: AP/БТА

Григор Димитров записа първо поражение на тенис турнира "Лейвър Къп". Той и партньорът му Давид Гофен загубиха от Джак Сок и Ник Кириос във втория мач на двойки.

Загубата на българина и белгиеца позволи на отбора на света да съкрати само до две точки изоставането си от отбора на Европа преди последния ден на състезанието в Чикаго.

Двамата отстъпиха с 3:6, 4:6, като могат да съжаляват, че не доведоха мача поне до тайбрек, след като водеха с 2:0 във втория сет.

Григор Димитров записа поражение при двойките на "Лейвър Къп" (СНИМКИ)
Григор Димитров и Давид Гофен - отбор Европа

Отборът на света намали изоставането си от Отбора на Европа на 5:7, след като изоставаше с 1:7 в първия ден от турнира.

Григор Димитров записа поражение при двойките на "Лейвър Къп" (СНИМКИ)
Джак Сок и Кевин Андерсън - отбор Свят

Загубата на Димитров и Гофен беше очаквана, тъй като Отборът на света има подчертано предимство при двойките. Това се доказа още в първия ден, когато звездният тандем Роджър Федерер и Новак Джокович загуби в три сета от Джак Сок и Кевин Андерсън.

Григор Димитров записа поражение при двойките на "Лейвър Къп" (СНИМКИ)
Роджър Федерер и Новак Джокович - отбор Европа

Купа "Лейвър" се провежда във формат с 12 мача - девет поединично и три на двойки. В първия ден всяка победа носи по една точка, във втория ден - по две точки, а в последния - по три.

В трите дни се играят по четири мача, които са във формат два от три сета. Ако има равенство след първите два сета, победителят се определя с шампионски тайбрек до десет точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА