Last news in Fakti

25 Октомври, 2018 09:23 1 822 17

Григор Димитров отпадна от турнира във Виена

  • кукушкин-
  • отпадане-
  • форма-
  • загуба-
  • димитров-
  • виена

Българският тенисист загуби от 71-вия в ранглистата Михаил Кукушкин

Първата ракета на България Григор Димитров отново бе неубедителен, след като пак отпадна в първия кръг. Българинът отстъпи с 4:6, 6:4, 4:6 на Михаил Кукушкин в турнира от категория АТР500 във Виена. Така казахстанецът вече води срещу хасковлията в директните сблъсъци с 3:1.

Кукушкин, който спечели сблъсъка, ще играе срещу Андрей Рубльов. Руснакът се наложи над Денис Кудла със 7:6(3) 6:0 в първи кръг.

Първи сет
Началото на срещата бе доста равностойно, като двамата тенисисти взеха първите си сервиси на 0. Последва доста трудно подаване за българина, като му се наложи да спасява два брейк пойнта в него, но той се справи и направи 2:1 в своя полза. Кукушкин взе лесно последвалия гейм - на 0, правейки 2:2. Двамата с Григор си размениха отново бързи свои сервиси и стигнаха до 3:3, за да дойде и фаталният момент в първия сет за хасковлията. В седмия гейм българският тенисист изпита огромни затруднения при своя сервис и загуби с 15:40, изоставайки вече с пробив при 3:4. До края на първата част Кукушкин бе безгрешен, вземайки своите две подавания, които му донесоха успеха с 6:4 в сета.

Втори сет
Втората част започна изключително оспорвано, като още в първото подаване на Григор, Кукушкин имаше възможност да го пробие на два пъти, но българинът удържа и поведе с 1:0. Последва добър сервис на казахстанецът и той взе своето подаване безпроблемно, изравнявайки геймовете - 1:1. Срещата продължи по същия начин чак до 10-ия гейм на втория сет, в който при 5:4 за Григор, Кукушкин сервираше. Тогава дойдоха и най-силните минути на българина, който на два пъти изпусна сет бол, но при третия не сгреши, правейки 6:4 в своя полза и респективно 1:1 в сетовете.

Трети сет
Третата част започна ужасяващо за българина, който бе пробит още в първото си подаване. Веднага след това Григор можеше да направи рибрейк, но на два пъти Кукушкин се справи. В петия гейм при 2:3 за казахстанеца, положението за българина можеше да стане още по-зле, като хасковлията спаси цели 5 брейк пойнта. Веднага след това двамата продължиха да взимат своите подавания и така се стигна до 5:4 и сервис в полза на Кукушкин. Там Димитров изпусна цели три брейк пойнта, които му костваха целия мач.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    19 2 Отговор
    То има ли вече някой който да не го бие с лекота.И комшията да го лепне и той ще го бие.
  • 2 бравос

    12 3 Отговор
    ...Гришката...верно е,радва ни много,нямаме такъв тенесист като него ама е голям ПУТЮ..,кариерист,гледа само парата ....ОТНОВО ОТКАЗА да участва на турнира в България-..путю маринкин...
  • 3 ТАСС

    10 3 Отговор
    Кой е тоя Григор ?
    За България ли играе ?
  • 4 гост

    9 1 Отговор
    При мача си с Вавринака швейцарецът трябваше само да му връща топките, а нашето момче само си пада от множеството грешки. Да си даде няколко месеца почивка, да дойде на София Оупън и да продължи със свежи сили ако чувства, че може да се бори с топ 10, защото такива падения от тенесисти извън топ 50-100 са само и единственно срамни, не че не се случват и на големите, но не по такъв левашки и лесен начин както при нашето момче.
  • 5 Бабата на сапун

    5 3 Отговор
    Дге в простия хасковски джендър.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Високомерен селянин от пазара на Хасково

    8 1 Отговор
    Стоичков човекът е от село, но е единственият земен спортист на България.
  • 8 Санде

    10 1 Отговор
    Маѝ мисли повече за жени и курорти , отколкото за тенис. Няма желание да прослави България в този спорт. Парички и женички са му в главата. Пълна липса на достойнство!

    Коментиран от #12

  • 9 жалко

    9 1 Отговор
    има ли изненадани ?
    не
    треторазряден тенисист успял да се промъкне напред м/у капките докато големите бяха в криза или с травми
    таз година изпада от топ 20
    догодина ще изпадне и от топ 100!
    жалко, че му се радвахме толкова и имахме надежда в него.....
  • 10 kokoto

    5 0 Отговор
    Дришо от Газково )
  • 11 Голем Смех

    1 6 Отговор
    Не е в форма !!!! Какво толкова ????? Най трудното в спорта е да поддържаш постоянно добра форма ( ОСОБЕНО В ТЕНИСА ) Който се играе целогодишно !!!! Между другото !!! ДА ПРОЧЕТЕМ КОМЕНТАРИТЕ ПОД СТАТИЯ ЗА ИЗВЕСТЕН БЪЛГАРИН ЧЕ ДА СИ НАПРАВИМ СМЕТКА В КАКВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ !!!!!!
  • 12 Патриот

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Санде":

    Григор се прави на американец и се срамува да говори български,ти си мечтаеш да прослави България!?! Много фантазираш!!!

    Коментиран от #13

  • 13 Голем Смех

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Патриот":

    Отдавна можеше да играе за Америка , ( и не само ) ако искаше !!!!!!!!!!!! Журналята щяха да го наричат , Родения в България !!!!! , ИЛИ ще кажеш че не Е вярно ????????
  • 14 Ники

    6 0 Отговор
    Вчера преди да тръгна от офиса , последната новина която прочетох беше ... че Григор се е надъхал да спечели турнира във Виена ... викам си кога ли почва тоя турнир да го гледам ... и днеска идвам и първото дето виждам е Григор отпадна на старта .... направо ми счупва нервите ... Е това ме е яд ... след Златната топка на Стойчков през 94 та .... нямаме никакви истински значими спортни постижения ... .. 2 ри 3 ти 4 ти ... 5 ти 8 ми ... Или тук таме 1 ви в некакви спортове дето никой не го вълнуват !! Григор стана 3 ти в света миналата година ... той няма финал в шлема ....
  • 15 Баш Майсторът

    5 0 Отговор
    Ааааа,сефте.
  • 16 Викам си

    6 0 Отговор
    Бабата добре ли е?
  • 17 рекорд

    0 0 Отговор
    Този вече за никакъв х.й не става - съвсем са занемари бита карта е