Last news in Fakti

25 Октомври, 2018 10:27 1 626 0

ПСЖ се спаси срещу Наполи в последната минута

  • псж-
  • мертенс-
  • автогол-
  • наполи-
  • инсиние-
  • ди мария-
  • шампионска лига

Двата тима завършиха 2:2 и завързаха групата

ПСЖ и Наполи завършиха 2:2 в мач от Група “С” на тазгодишното издание на Шампионската лига, игран на стадион "Парк де Пренс" в Париж. В другата среща Ливърпул разби Цървена звезда с 4:0 на "Анфийлд".

Французите могат да са по-доволни от точката, защото на два пъти изоставаха в резултата и стигнаха до равенството с гол в добавеното време. Лоренцо Инсиние откри през първата част, в средата на втората автогол на Марио Руй донесе 1:1. Малко по-късно Дрис Мертенс отново даде преднина на тима от Южна Италия, но в самия край на мача красиво изпълнение на Анхел Ди Мария донесе точката на домакините.

Сблъсъкът започна с натиск на французите. Още във 2-ата Неймар не бе далеч от откриването на резултата. В 7-ата дойде ред на Кавани да получи голова възможност, но и той я пропиля. В 14-ата и третият ас в атаката на парижани Мбапе пропусна чиста възможност. Три минути след това отново бе ред на Кавани да пропусне за ПСЖ.

И така, както се нижеха опасностите пред вратата на неаполитанците, така те стигнаха до греда в 24-ата минута, която нацели Дрис Мертенс.

Това бе предупреждението, а истинският удар на Наполи дойде в 29-ата минута. Тогава Хосе Кайхон намери великолепно Лоренцо Инсиние и той с чудесен прехвърлящ удар матира французите за 0:1.

До края на полувремето пред Инсиние се откриха още две положения, а пред Мбапе - едно.

През второто полувреме парижани промениха тактиката си и заиграха с трима в защита. Промяната даде резултат в 61-ата минута, макар и вследствие на автогол. Тома Мюние центрира отдясно, а Марио Руи се хвърли на шпагат, с който буквално заби топката в собствената си врата – 1:1.

В 77-ата Фабиан Руис реши да стреля от средна дистанция, топката се спря в тялото на Маркиньос и попадна у Мертенс, за когото нямаше проблем да изведе Наполи отново напред с 1:2.

В третата добавена минута Анхел ди Мария опъна мрежата на Наполи и осигури точката за своя тим.

Водач в групата с 6 точки стана Ливърпул, който надви безпроблемно Цървена звезда с 4:0. Втори е Наполи с 5 пункта, трети е ПСЖ - 4, а аутсайдер е Звезда с 1 точка. Битката за първите позиции в тази група от Шампионската лига ще бъде ожесточена до края.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА