Last news in Fakti

12 Ноември, 2018 13:56 2 721 2

Верстапен скочи да бие пилот от Формула 1 (ВИДЕО)

  • red bull-
  • force india-
  • бой-
  • бутане-
  • верстапен-
  • победа-
  • окон

"Естебан Окон е такъв идиот", заяви гневният пилот на Red Bull

Скандални и грозни сцени се получиха след Гран при на Бразилия във Формула 1. Изтървалият победата след злощастен инцидент в края Макс Верстапен от Red Bull не си сдържа нервите и се нахвърли върху Естебан Окон при меренето на кантара, блъскайки и обиждайки пилота на Force India.

Холандецът беше изпреварил Хамилтън за първото място и набираше аванс, застигайки с обиколка Окон. На следващия завой французинът реши да контраатакува и да изпревари пилота на Red Bull от вътрешната страна. Верстапен не го видя и се стигна до сблъсък, след който двата болида се завъртяха. Така Хамилтън си върна първото място, а Верстапен финишира втори. Окон пък получи наказание от 10 секунди.

Веднага след финала холандецът се закани по радиото на Окон. "Само да не го срещна някъде, че…". След това двамата се засякоха на опашката пред кантара и се стигна до бутания и разправии.

"Да те изхвърли такъв един идиот… нямам думи. Колата беше брилянтна днес. Отборът имаше страхотна стратегия, трябваше да победим!", сподели Макс Верстапен.

„Какъв идиот! Невероятно, след като беше задминат с обиколка“, заяви пък босът на Red Bull Хелмут Марко пред „Билд“.

„Имах свежи гуми и скорост, за да се върна пред него. Макс трябваше да ми остави място. Най-лошото е държанието му след това. При тегленето той дойде при мен и ме избута. Отдавна се боря с него и не мисля, че той ще се промени“, коментира пък Естебан Окон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BRABUS

    6 9 Отговор
    И Пета поредна титла за Mercedes!🏆🏆🏆
  • 2 Jack Bauer

    8 3 Отговор
    Французина е доста посредствен пилот без визия за тактика и състезание като цяло. Наказанието от 10 сек. му е доста малко даже.