18 Ноември, 2018 11:55 2 437 3

25 години от златния гол на Емо Костадинов (ВИДЕО)

  • костадинов-
  • гол-
  • франция-
  • световно първенство-
  • сащ-
  • празненства-
  • годишнина-
  • награди-
  • бфс

Екзекутора на Франция участва в празненствата организирани от БФС и БСТ

Български футболен съюз и Български спортен тотализатор отбелязаха 25 години от датата, на която Емил Костадинов отбеляза златния гол срещу Франция и страната ни се класира за Световното в САЩ. Паметният момент беше отпразнуван със състезание по джаги, в което взеха участие едни от най-популярните ни спортни журналисти. Те се изправиха лице в лице с някои от най-запалените футболни фенове, станали участници в играта „Фен зона“ на СПОРТ ТОТО. Отборът на феновете беше избран на лотариен принцип, сред всички регистрирали непечелившите си билети от моментната лотарийна игра. Именно тя вдъхнови името на турнира - „Фен зона за джаги“.

Събитието се проведе в сградата на БФС и в него взеха участие общо 11 отбора. Водещ беше Део, който даваше кураж на състезателите, по време на целия джага-турнир. Въпреки оспорваното дерби, отборите на феновете взеха превес над отборите на журналистите. На финала обаче, всички спечелиха – добро настроение и спортен хъс.

„Някои неща остават в съзнанието на човек завинаги. За мен мачът срещу Франция на 17 ноември 1993 г. и онзи момент, в който накарахме целия „Парк де Пренс“ да замлъкне, е един от тях. Въпреки че оттогава досега измина много време, чувствата, припомняйки си този момент, за мен остават същите. Сигурен съм, че и за моите съотборници е така“, сподели главният виновник за събитието Емо Костадинов.

Легендата връчи наградите на избраните на лотариен принцип участници от играта на СПОРТ ТОТО, които освен възможност да докажат уменията си, си тръгнаха и със спортни джаги.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Кольо

    2 4 Отговор
    Предпочитам златния гьол!
  • 2 ganio

    10 0 Отговор
    Тогава победихме едно от най-силните футболни поколения на Франция. Само вижте кои футболисти играеха за Франция. По онова време от нашия национал се очакваше само едно да победи всеки противник, а сега се радваме на равенство срещу отбор от класата на Кипър...
  • 3 Трагично

    7 0 Отговор
    След 94-та обаче се засили циганизацията , появи се футболното чалга поколение и мозъците им деградираха и съответно унищожиха българския футбол , шуробаджанащината пробута неграмотни и бездарни чалгарчета а добри футболистчета не бяха допуснати да играят защото нямаха познати в БФС и т.н.