Last news in Fakti

20 Ноември, 2018 13:01 5 140 5

Специалисти: Няма да видим Григор на върха

  • сезон-
  • димитров-
  • прогноза-
  • специалисти-
  • форма-
  • тенис

"Българинът трябва да направи решителна крачка през 2019-та", заявиха Дан Куаръл и Кевин Коусън

Евроспорт направи един от традиционните си анализи в края на сезона. Журналистите Кевин Коусън и Дан Куаръл направиха осем извода от 2018 г., като посочиха, че Новак Джокович продължава да е фаворит догодина въпреки поражението от Александър Зверев. За германеца пък смятат, че 2019 г. ще даде отговор на амбициите му на турнири от Шлема.

Анализът на Евроспорт включва и първата ни ракета Григор Димитров:

„Димитров и Тийм трябва да направят решителната крачка през 2019 г. Всяка година се очаква много от Григор Димитров и Доминик Тийм. Преди всеки сезон се прогнозира голям пробив. Тийм впечатли с достигането до финала на Ролан Гарос, но никой от двамата не спечели титла от Големия шлем.

25-годишният Тийм е с две години по-малък от Димитров, но и двамата не успяха да разклатят господстващото трио в мъжкия тенис. Няма изгледи да го направят и през 2019 г.

Димитров разполага с талант, с който изглежда, че печеленето на „мейджър“ е въпрос на формалност – това обаче започва да е все по-трудно осъществимо. Триумфът в Лондон през миналата година предположи, че 27-годишният тенисист най-накрая е намерил мястото си на голямата сцена, но сезон 2018 разочарова.

Предсезоннната подготовка ще е от критично значение, за да може Григор да постигне нещо повече от полуфинал на турнир от Големия шлем.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Топ серсем

    14 2 Отговор
    Това трябва ли да си специалист за да го знаеш ???
  • 2 боцмана

    20 5 Отговор
    Най много да покори още някоя кака.
  • 3 това беше

    16 7 Отговор
    григорчо от тук насетне ще е тренерче на бабички и подавач на топки !
    като е роб ба пишката си и една лелка му диктура как да живее- пропусна си шансовете за върха !
    това беше !
  • 4 Ники

    14 6 Отговор
    Момчета коментарите ви са яко тъпи ... значи Григор със сигурност не е с тази Никол ... не ти трябва да го забележиш тя качва по 5 снимки на ден и 3 пъти в годината с Григор щото тогава се виждат за задължителна фотосесия !! Това се прави за пари !!! Те живетя на Различни континенти !!! 2 ро .. той е професионалист и тренира всеки ден от сутрин до вечер ... и постоянно е по турнири ... Просто не е чак толкова добър колкото ни се иска ма то не може всички !! просто има по добри от него иначе и той е на супер ниво по принцип ... има професиналисти дето тренират по цял ден и са в топ 1000 ... той е в топ 20 ...
  • 5 Именно

    10 0 Отговор
    Така е, ако не се е натренирал цяла година с новата ракета ще е късно вече.
    Ако изтърве и 2019-та ще стане на годинки, и ще му стане крив и корта