Last news in Fakti

22 Ноември, 2018 09:29 1 079 2

Божинов: Имаме шанс за Европейското

  • божинов-
  • национален отбор-
  • българия-
  • ботев враца-
  • европейско първенство

"Във Враца отново се чувствам футболист", призна нападателят

Нападателят на Ботев (Враца) Валери Божинов коментира плановете си за бъдещето и анализира представянето на националния тим на България в Лигата на нациите. Голмайсторът си пожела „трикольорите“ да се класират за голям форум изрази готовност отново да облече националната фланелка. За последно България игра на голям шампионат през 2004 година на европейското първенство в Португалия.

„Когато аз бях в националния имаше уважение и респект. Не знам какъв е колективът сега. Не съм вътре, чета и слушам. Ако това е така, че има изградена чудесна атмосфера в съблекалнята, това е прекрасно. По наше време, при Стилиян, Мартин и Бербата, може би имаше голямо уважение, колективът…не знам. Когато играеш и се чувстваш добре и играеш, нормално да ти липсва националния. Аз като Гошо Петков ще кажа, че ако има нужда от мен, винаги ще се отзова. Да играеш за България е голямо нещо. Не съм аз човекът, който да казва има ли място за мен. Има си треньори, които преценяват. Аз си върша работата на терена. Другото – не е моя работа да коментирам. Нормално като всеки, които иска да е в националния, искам да се класираме на голям форум. За всеки футболист играл и играещ в националния, има такова желание. Ще бъде хубаво моята кариера да завърши с едно Европейско или Световно. България от 2004 година не е попадала на такъв фронт“, каза Божинов в интервю за „Диема спорт“.

„Мисля, че имаме шансове за класиране за Европейското. Трябва да продължим обаче по този път. Може да играем срещу Словения, Норвегия. Националният тим показа, че може да играе с всеки. Преди това бихме Холандия, Швеция. Можем да се надиграваме с всеки. Трябва да сме позитивни. От това има нужда тимът. Дори в такъв студ оня ден, в 21.45 часа имаше 5000 души на стадиона. Браво на тях и благодаря им аз от мое име. Да видиш толкова хора в такъв студ, беше чудесно“, добави нападателят за националите и след това добави, че би могъл да остане в Ботев (Враца) до края на сезона.

„Пропуснах последния мач с Дунав, имаше пауза за националния, но сега съм по-добре. Чувствам се супер. Починах, контузията ми отмина и това е най-важното. Не съм доволен от представянето си в първенството досега, защото пропуснах срещите със Славия и Дунав. Ако бях играл в тях, може би статистиката щеше да е още по-добра. Моята работа е да играя добре, да вкарвам и да асистирам. От един нападател се иска статистика, голове, добри игри. Аз съм в такъв отбор, че с опита си трябва да помагам на младите. Знам защо съм във Враца и правя всичко да способствам с опита, класата и нивото, които имам, съставът да расте“.

„Не съм имал други оферти от България. Никой не ми е звънял. Баща ми, Сашо Ангелов, ме потърси, каза ми, че за мен е важно да играя и ме покани в тима. Нужно ми бе време да обмисля позитивите и негативите. Бях убеден обаче, че повече позитиви ще има за мен. Наистина съм благодарен на баща ми, че ми подаде ръка. Надявам се аз и отбора му се отблагодарим и да изкараме хубави празници в края на годината. Остават 5 мача и ще се постараем да вземем максимален брой точки. Смятам, че решението ми бе правилно. Важно е, че съм щастлив, чувствам се отново футболист. Изпитвам тръпка, удоволствие, адреналин, напрежение. Аз ако няма напрежение, не мога да играя футбол. Когато има напрежение, идва футболът. Ако не изгаряш отвътре, не може да играеш футбол. Сега се чувствам отново футболист – благодарение на Ботев (Враца) и баща ми, разбира се. Благодарен съм“, коментира нападателят престоя ви в тима от Враца.

„Плановете ми засега са тези 5 мача до края на полусезона. След това ще дойде време за равносметки. Най-важни са петте мача и след това ще седна с баща ми и ще говорим, и с шефовете също. Не искам да говоря за неща, които не знам какво ще се случи. Концентриран съм върху отбора. Тези 5 мача са финални. Аз имам цели и трябва да ги изпълня. Защо да не остана до края на сезона? Когато се чувствам на едно място добре и всичко ти е наред, защо да останеш? Не искам да говоря за неща, които не знам, като например дали ще се появи оферта. Мисля, че с ръководството лесно ще се договорим. Щастлив съм там. Защо да не остана?! Ако дойде оферта, ще мисля кое е по-добре. Засега обаче се чувствам добре във Враца“, завърши Божинов за близкото си бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Божигол

    0 0 Отговор
    Имаме шанс за европейското, защото не е като да нямаме шанс за европейското.
  • 2 кокото

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: с опита, класата и нивото, които имам ..... смешник !