10 Декември, 2018 13:27 952 0

ФИФА ще прави Световна лига на нациите

  • уефа-
  • фифа-
  • пример-
  • турнир-
  • световна лига на нациите-
  • лига на нациите

Световната футболна централа взе пример от УЕФА

ФИФА определи комисия, оглавявана от заместник-генералния секретар Звонимир Бобан, която да реформира Световното клубно първенство и да създаде Световна Лига на нациите.

Работната група ще разгледа техническите и спортните въпроси, които се отнасят до календара, формата и класирането за Световното клубно първенство. Ще се наблегне и на влиянието, което Световна Лига на нациите ще окаже върху квалификациите на различните континентални конфедерации.

Комисията трябва да представи своите предложения по време на заседанието на Изпълкома на ФИФА, който ще се проведе на 15 март 2019 година в Маями.

УЕФА въведе Лига на нациите през 2018 година, като отборите от Европа бяха разделени в четири различни дивизии според коефициента си. Мачовете от турнира замениха контролните срещи, а освен това позволяват и класиране на Евро 2020.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА