13 Декември, 2018 11:28 1 371 2

Байерн Мюнхен и Аякс сътвориха голово шоу

  • байерн мюнхен-
  • аякс-
  • левандовски-
  • коман-
  • тадич-
  • шампионска лига-
  • зрелище

Двата тима завършиха 3:3 след като четири от головете паднаха в последните 10 минути

Байерн завърши зрелищно 3:3 при визитата си на Аякс в Амстердам и финишира първи в група „Е“ на Шампионската лига. И двата приключиха мача в намалени състави, след като червени картони получиха Вьобер от домакините и Томас Мюлер от гостите, а драмата бе пълна до самия край.

Роберт Левандовски (13) даде преднина на по-активните баварци в началото след асистенция на Серж Гнабри. Това се оказа и единственото попадение за първата част. След почивката домакините натиснаха и успяха да изравнят чрез Душан Тадич (61), разписал се след пас на Дани ван де Беек. Шест минути след това австрийският младежки национал Вьобер си изкара директен червен картон за нарушение срещу Горецка и холандският гранд остана в намален състав.

В 75-ата минута и баварците останаха с 10 футболисти на терена, след като Томас Мюлер фаулира грубо противник и също бе изгонен с директен червен картон. До края на мача домакините продължиха да натискат и стигнаха до обрата с нов гол на Душан Тадич (82-дузпа). Радостта на холандците обаче бе кратка, тъй като пет минути по-късно и гостите получиха дузпа за нарушение срещу Тиаго Алкантара. Роберт Левандовски (87-дузпа) бе точен от бялата точка и също вкара втори гол, а малко след това Кингсли Коман (90) вкара красив гол за 2:3. Това обаче не бе всичко в този зрелищен сблъсък, тъй като в петата минута от добавеното време Никлас Зюле си вкара автогол след удар на Николас Талиафико и оформи крайния резултат.

По същото време Бенфика излъга у дома АЕК (Атина) с 1:0 в Лисабон, като мачът бе единствено за престиж, тъй като при какъвто и да е резултат двата тима нямаше да променят позициите си в крайното класиране. Алекс Грималдо (88) реализира победния гол за "орлите", а минута преди това Галонопулис от гостите бе изгонен с втори жълт и червен картон.

След тези резултати Байерн финишира първи в групата с 14 точки, а Аякс остана втори с 12. Бенфика приключи на трета позиция със 7 точки и ще играе на 1/16-финалите в Лига Европа. АЕК (Атина) остана последен без нито една спечелена точка и отпада от евротурнирите за този сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пърди ми се

    3 0 Отговор
    Мача беше як, истина е
  • 2 кирил

    0 0 Отговор
    Страхотен мач наистина. Аякс ми харесаха много