18 Декември, 2018 11:01 4 549 9

Шеф в родния тенис отговори на нападките на Григор Димитров

  • шеф-
  • федерация-
  • турнир-
  • григор димитров-
  • тенис-
  • отговор-
  • колев-
  • купа дейвис-
  • турнири

"Националният отбор тренира на едно място, а Димитров - на друго", разкри Пресиян Колев

Спортният директор на БФТенис Пресиян Колев даде своя коментар относно нападките на Григор Димитров спрямо родния турнир Sofia Open 2019, който ще се проведе в зала "Арена Армеец" от 3 до 10 февруари 2019 година.

"Искам да кажа нещо важно за начало – за четвърта година ще го има този турнир Григор е играл веднъж и много от нашите клубове ми казаха: "Вижте, не знам как ще го направите, обяснете му на Григор да дойде да играе тук". След като Григор спечели турнира, при нас за един ден толкова деца се записаха, колкото никога преди това. Тоест най-силната притегателна сила, е когато местната звезда печели турнир в своята страна. Дали има шанс да играе у нас сега, вие го чухте", каза Колев.

"Не мога да говоря от името на Григор. Не разбирам какво вложи в израза "частен турнир". Няма нищо тайно и скрито. Турнирът се случва със съдействието на Министерството на спорта, но има генерален спонсор и за да се проведе такъв турнир има сериозен бюджет. Това бе най-голямото спортно събитие за 2017-а на Балканите".

"Отношенията на Григор с федерацията са официални и служебни", допълва Коев.

Във връзка със слуховете, че семейството на Димитров е искало да администрира турнира в София, Коев каза:

"Официално такива неща няма пуснати никъде по медиите. Аз също съм ги чувал през други хора. Не мога да потвърдя, никой от семейството му или екипа му не ми е казал, че имат такова желание. Но има логика да е имало такива искания."

"Ние не сме страна. Турнирите са от веригата на АТР. Те се организират от там. Те решават кога да има нов турнир и кога да няма. Така че. БФТенис е била част от екипа, взел такъв турнир заедно с турската компания, която сега е заменена от дубайска компания", допълни Коев пред "Дарик".

"Официално тогава не е имало желание от страна на близките на Григор Димитров за турнира", продължи директорът.

"Много искам да се намери отговора на въпросите, които сега витаят. Нашата комуникация в последните години е за Купа Дейвис. Той винаги е получавал писмена покана. В тези покани е имало заложени точки, освен финансовите средства, е имало точка да е посланик на детската ни програма. Много често в последните години тези точки са отпадали. Неговият екип е държал той да бъде само за събитията".

Коев се върна и назад във времето, като разказа за една случка с Димитров:

"България има мач с Гърция, националният ни тим тренира в Борисовата градина, а той държи да е на корта "Малееви". Ние осигуряваме топки за подготовката му. И така докато отборът се готви в Националния тенис център, той бе в "Малееви". Той има индивидуална програма и когато е част от отбор."

"Хубаво е да има турнири. Разходите за такъв турнир обаче са 40 000 лева. Това не са малко пари за нашата федерация, а и за повечето федерации. Наградният фонд е не повече от 2000 долара. Тези пари не се печелят често от български състезател".

"Рано или късно ще излязат съответните числа, това обаче няма да е сега. Искам да кажа, че средствата, дадени на Григор Димитров са седемцифрена сума в български лева. Толкова пари е дала БФТенис за изграждането на Григор Димитров. Без аналог е тази помощ и той е заслужил. Той е специален талант. Положени са сериозни усилия. Имало е ставане в 6.30, имало е тренировки на студ. Никой не казва, че те са подсигурили на сто процента подготовката му. Другото - 2008 година България има 6 "Фючърса" за мъже, но по същото време Григор играе в Европа, на "Фючърси", но не и у нас. След това играе в "Чалънджи", играе с жълта карта, тези турнири се направиха, за да бъде подпомогнат Григор Димитров да играе на родна сцена пред родна публика. Това е движещата сила да ги има тези турнири".

"Трябва да отбележим две неща в края – 2017-а бе най-силната в кариерата на Григор и тя започна от София, тя започна с тази енергия. Тази енергия го носеше дълго време. Тя му помагаше", продължава Коев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичо Тони

    14 1 Отговор
    Не търсете под вола теле, търсете го под семейство Малееви.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Е, когато си тръгнал от "никъде"

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "321":

    как да си спомниш къде е!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ДДРОнег

    4 1 Отговор
    Факт е, че григор неглижира България !!!
  • 9 НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ

    5 0 Отговор
    Все нискостойностни хора израстнали благодарение на България и отказали се от нея !!! Димитров-Казийски -Бербатов ! Срамота ! Парите им замъглиха родолюбието !