15 Януари, 2019 15:27 1 606 0

Петър Чех обяви края на кариерата си

  • чех-
  • кариера-
  • край-
  • челси-
  • арсенал-
  • титли-
  • купи

Вратарят на Арсенал спира с футбола след края на сезона

Четирикратният шампион на Англия Петер Чех ще сложи край на кариерата си в края на сезона. Именитият чех, който през май ще навърши 37 години, взе решение да се откаже след 20 сезона в големия футбол. В момента той е в Арсенал, но направи име с екипа на Челси, с който завоюва въпросните златни медали от Премиър лийг - 2005, 2006, 2010 и 2015 г.

В славната си кариера Чех има още по една купа от Шампионската лига и Лига Европа, пет купи на Англия, три трофея от Купата на Лигата в Англия и Къмюнити Шийлд на четири пъти.

“Това е 20-ият ми сезон като футболист и 20 години от подписването на първия ми професионален договор. Усещам, че сега е точното време да обявя, че в края на кампанията ще се откажа. За 15 години в Премиър лийг, в които спечелих всички възможни трофеи, смятам, че съм постигнал всичко. Ще продължа да тренирам здраво в Арсенал с надеждата да завоюваме още един трофей, след което вече ще видя какво ще ми предложи животът извън терена”, написа Чех в профила си в Twitter.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА