Last news in Fakti

27 Януари, 2019 17:41 1 042 1

Аутсайдери от долни дивизии изхвърлиха Уест Хем и Евертън от ФА Къп

  • евертън-
  • уест хам-
  • ниска дивизия-
  • чемпиъншип-
  • футболен турнир-
  • купата на англия-
  • английска висша лига-
  • афк уимбълдън-
  • милуол

Милуол изхвърли Евертън от турнира за Купата на Англия, с гол с ръка и попадение в добавеното време, същото направи и Уимбълдън с отбора на Уест Хам

Аутсайдери от долни дивизии изхвърлиха Уест Хем и Евертън от ФА Къп - 1

Отборите на Евертън и Уест Хем сензационно отпаднаха от турнира за Купата на Англия. Срамът и за двата тима беше голям, тъй като съперниците им бяха от по-ниска дивизия, пише Топ Спорт.

"Карамелите" на Марко Силва отстъпиха безславно на Милуол, подвизаващ се в Чемпиъншип, с 2:3. Всичко това може да доведе и до уволнението на мениджъра Марко Силва, който от началото на кампанията записва поредица от негативни резултати начело на мърсисайдци.

А всичко за гостите уж започна добре, след като Ричарлисон отбеляза попадение в 43-ата минута. Милуол обаче отговори подобаващо на предизвикателството и в ответната атака изравни чрез Грегъри.

След паузата Евертън отново поведе след гол на нарочения за продажба — Ченк Тосун в 72-ата минута. И оттук насетне настъпи момента на голямата драма, когато "лъвовете" осъществиха пълен обрат и подлудиха своите горещи фенове след точни изстрели на Купър (75") и Уолъс в 94-ата.

А каква по-хубава радост за ултрасите на Милуол от отпадането на кръвния враг — Уест Хем. Това се случи преди броени минути, когато "чуковете" преживяха сериозно унижение, губейки от последния в Лига 1 — АФК Уимбълдън с 2:4.

Постижението на култовия клуб, наследник на онази луда банда с Вини Джоунс в края на 80-те и началото на 90-те години, е още по-специално, тъй като опонентът им от Висшата лига беше с почти всичките си звезди. Уимбълдън си подсигури добра преднина още до 46-ата минута, когато вече водеше с 3:0.

Уест Хам тръгна да се връща в мача, като през следващите 20 минути върна две попадения чрез Перес и Андерсон. Устремени в атака обаче, хората на Мануел Пелегрини останаха оголени в отбрана и бяха наказани с четвърти гол, дело на Сибик.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.