11 Април, 2012 09:56 946 1

Черен дроб беше присаден на Абидал

  • ерик абидал-
  • барселона
Черен дроб беше присаден на Абидал - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Играещият за "Барселона" 32-годишен френски защитник Ерик Абидал претърпя операция за трансплантация на черен дроб. Това се случи малко повече от година, след като бе опериран от тумор, което не му попречи да си върне върховата форма за рекордно кратко време.

Не се знае колко време ще е нужно на играча, за да се възстанови от операцията в барселонската болница "Клиник", но почти е сигурно, че няма да може да участва в "Евро-2012" в Украйна и Полша, което започва на 8 юни. На френския защитник бе присаден черен дроб от жив донор – неговия братовчед Жерар. Това е рядко срещана практика, която позволи да се съкрати срока преди операцията.

Опериран на 17 март 2011 г. от тумор в черния дроб, Абидал предизвика всеобщо възхищение, като си върна върховата форма за рекордно кратко време. На 15 март т.г. обаче, бе съобщено, че играчът ще трябва да бъде транплантиран.

Това е тежък удар както за "Барселона", така и за селекционера на Франция Лоран Блан, който много разчиташе на левия бек за "Евро-2012".

Треньорът на каталунския клуб Пеп Гуардиола съобщи късно снощи, че операцията е "почти завършила", и посвети на Абидал триумфа на неговия отбор над "Хетафе" с 4:0. "Следващите часове и дни ще бъдат решаващи за него", добави той. Пеп Гуардиола дори изрази увереност, че Абидал е "едно много силно момче, което ще надмогне това".

В 22 минута на мача (номерът на фланелката на Абидал) публиката на "Камп Ноу" аплодира футболиста, докато в социалните мрежи през цялата вечер се сипеха съобщения в негова подкрепа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЛЕДОЛИК

    0 0 Отговор
    Бял нямаше да му ходи.....