16 Април, 2012 17:04 11 707 3

Футболист се самоуби заради скандал с черно тото

  • черно тото-
  • република корея-
  • самоуби

Пореден футболист от Република Корея се самоуби заради скандала с манипулиране на мачове в страната. 24-годишният Ли Гюн Хван, който бе наказан доживот заради договаряне на футболни срещи, е посегнал на живота си в дома си в град Инчхон. Когато полицейските служители са го намерили той е бил все още жив, но е починал на път за болницата.

Полузащитникът игра от 2009 до 2011 година за отборите на Даежон Ситизън и Сувон Самсунг, а миналата година беше наказан, след като призна, че е участват в скандала с манупулиране на мачове. През миналата година полицията предяви обвинения срещу 57 души за уговаряне на 15 мача през 2010-та година. 46 от тях за бивши и настоящи футболисти, които получиха доживотни наказания.

Това е трети случай на самоубийство във връзка със скандала. През май миналата година се самоуби 29-годишният полузащитник Чжон Чон Кван, а през октомври Ли Су Чхол също сложи край на живота си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 .......

    7 0 Отговор
    Добре,че в България не го правят.
    Живи футболисти нямаше да останат.
  • 3 Калоян Велинов

    2 0 Отговор
    Взел е предвид къде се намира,и е решил да мре веднага,а не до края на живота си в Корейски затвор...Ако беше в БГ-''ААА.....НЕ,НЕ...ИМА СИ СЪД,И ДО КРАЯ НА ЖИВОТА-ОБЖАЛВАНЕ СЛЕД ОБЖАЛВАНЕ......И НАКРАЯ ЩЕ МЕТНЕ КИТКИТЕ В ДЪЛБОКА СТАРОСТ....