Last news in Fakti

28 Март, 2019 11:57 1 117 3

Наредиха Сашо Тонев сред най-слабите в Англия

  • тонев-
  • антикласация-
  • подреждане-
  • най-слаби футболисти-
  • англия-
  • астън вила

Българският футболист попадна в антикласация

Наредиха Сашо Тонев сред най-слабите в Англия - 1
Снимка: БГНЕС

Българското крило Александър Тонев намери място в класацията на FourFourTwo за 50-те най-слаби играчи в историята на Висшата лига. Както е известно, той беше собственост на Астън Вила между 2013 г. и 2015 г., записвайки 17 мача в английския елит.

Настоящият играч на Ботев (Пловдив) е под номер 46 във въпросния списък, в който попадат имената на футболисти като Радамел Фалкао, преминалият през Черно море Марио Жардел, Костас Митроглу, Ерик Джемба-Джемба и Бебе. Първото място се заема от Али Диа, който през 1996 г. подвел Греъм Сунес и Саутхамптън с твърдението, че е братовчед на Джордж Уеа.

“Всъщност все още има компилации в YouTube от кариерата на Тонев в Лех (Познан). Гледайки ги, съвсем разбираемо е, че от Астън Вила, с препоръката на Стилиян Петров, решиха да си пробват късмета с българина през 2013 г. Технично крило с острота в играта си и голов нюх, той изглеждаше като идеалното попълнение за клуб в трудно положение и с ограничени финансови средства.

Но ето я уловката на това да преценяваш играч чрез видео: не е в това какво показва записът, а в това какво не разкрива. Тонев не беше достатъчно физически силен за английския футбол и не беше достатъчно бърз, за да компенсира тази слабост. Също така, пренебрегваше защитните си функции, което го превърна в много странна фигура в състав, който беше притиснат до стената още преди неговото пристигане”, пишат от FourFourTwo за Тонев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 левски 1914

    4 3 Отговор
    И със ЖЕНЧОТО Десподов ще стане същото.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 VAL

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "левски 1914":

    МНОО си прав .Добре че са левскарите да ни отсрамват при трансферите в европата