Last news in Fakti

7 Април, 2019 12:26 2 000 3

Една велика "червена" победа (ВИДЕО)

  • цска-
  • байерн мюнхен-
  • кеш-
  • полуфинал-
  • история-
  • йончев-
  • джеки-
  • здравков

На 7ми април 1982-ра година ЦСКА побеждава Байерн Мюнхен с 4:3 в първи полуфинал за КЕШ

Една велика "червена" победа (ВИДЕО) - 1

ЦСКА постига една от най-великите си победи в Европа, след като печели срещу Байерн (Мюнхен) с 4:3 в първи полуфинал за КЕШ. Резултатът до 18-ата минута е исторически – 3:0 за ЦСКА. Георги Димитров – Джеки дава преднина на “червените” след удар с глава. Пет минути след това Цецо Йончев прави 2:0 след перфектно изпълнение на пряк свободен удар. Ради Здравков вкарва за 3:0 в 18-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Стойчо Младенов.

Байерн (Мюнхен) е в шок и треньорът прави смяна още в 18-ата минута. На терена влиза Дитер Хьонес, който изравнява везните. В 27-ата минута баварците връщат едно попадение, а само пет минути след това именно Хьонес прави 2:3.

В 50-ата минута Цецо Йончев отново дава два гола преднина на ЦСКА – 4:2, но Брайтнер реализира трето попадение за Байерн и така “армейците” печелят само с 4:3.

На реванша Байерн печели с 4:0 и се класира за финала, който след това губи от английския Астън Вила с 0:1.

“Жалко, че при 3:0 защитата ни допусна наивни грешки. Опазихме Румениге, но другите останаха непокрити”, казва тогавашният треньор Аспарух Никодимов.

След мача ДПА пише: “'ЦСКА е много силен отбор, но двата гола, които допусна, подценявайки баварците, ще донесе на българите много проблеми на реванша ".

“Билд": “Това беше един криминален роман. Хьонес и Брайтнер спасиха Байерн , не вярвахме на очите си след като в 18 минута резултатът беше 3:0, но след това българите проиграха много евтино преднината си. Никога досега не се беше случвало шампионът на Германия да губи с 0:3 в 18 минута на мача".

ZDF: “Не вярвахме на очите си, когато българите водеха още в 18-ата минута с цели три гола. Но много евтино проиграха това предимство.''


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    Няма коментар.
  • 2 Коментатор

    8 0 Отговор
    Драги телевизионни зрители , драги радио-слушатели , държа да поясня за по-младите ,че това се е случило много отдавна, и в едни времена , когато България беше държава , и като такава имаше и силен спорт, с играчи изградени до един в родните школи.

    Коментиран от #3

  • 3 Бай Благой

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Коментатор":

    Мдааа...и не напразно тази държава се казваше НАРОДНА Република България...защото народът в нея се казва Българи!!