Last news in Fakti

29 Април, 2012 12:00 774 1

Раул: Винаги ще съм благодарен на Шалке

  • реал мадрид-
  • шалке 04-
  • херта берлин-
  • купата на германия-
  • купата на краля-
  • бундеслига-
  • легенда-
  • раул
Раул: Винаги ще съм благодарен на Шалке - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Легендата на Реал Мадрид Раул Гонсалес Бланко изигра в събота последния си мач за Шалке 04 на "Фелтинс Арена". Испанецът се сбогува с публиката на "кралскосините" с гол, а тимът от Гелзенкирхен разби с 4:0 Херта (Берлин) и си осигури третото място в крайното класиране на Бундеслигата. След последния съдийски сигнал в мача Раул бе много развълнуван и призна, че никога няма да забрави това, което е преживял в двете години, в които бе част от състава на Шалке. Както е известно, Раул вече обяви, че напуска клуба след края на сезона.

Това бе един много специален и емоционален ден, но най-важното е, че Шалке си осигури третото място и ще играе в Шампионската лига през следващия сезон. Вкарах гол в последния ми мач и за мен бе много специално да виждам любовта на феновете през тези две години. Нямам думи да опиша как се чувствам. Шалке е специален клуб - заради феновете си. Те показваха към мен обич и уважение от първия ми ден тук. Всеки път, когато играехме на "Фелтинс Арена", феновете бяха зад отбора, а на всяко наше гостуване имаше по 3000-4000 привърженици на Шалке. Това е уникално и прекрасно. Феновете подкрепят отбора докрай, независимо дали той побеждава или губи. Винаги ще съм благодарен за тези две години", сподели 34-годишният нападател.

"Все още не мога да ви кажа къде отивам, но скоро ще разберете. След две седмици ще мога да кажа накъде ще се насоча", продължи Раул. "Това бяха две прекрасни години, но ако трябва да посоча най-хубавия момент, това е триумфът ни за Купата на Германия, защото с Реал Мадрид не успях да спечеля Купата на краля. Исках моите деца да изживеят всичко това с баща си. Те бяха много щастливи тук. Видяха цялата любов на феновете към баща им", завърши Раул.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 asd

    0 0 Отговор
    Легендарен футболист. Един от най-добрите в света! Надявам се да остане да играе в Европа, за да продължи да играе в ШЛ та да можем да се наслаждаваме още на головете му... ;]