Last news in Fakti

7 Юни, 2019 10:57 2 537 5

Режат заплатите на футболистите на Левски

  • левски-
  • заплати-
  • мариани-
  • намаляване-
  • договори-
  • преговори

На "Герена" въвеждат нови правила при предлагане на договори

Режат заплатите на футболистите на Левски - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Левски ще се опита да намали заплатите на някои от футболистите. На "Герена" въвеждат нови правила при предлагане на договорите и смятат да се придържат към тях без никакви изключения. Повод за това е абсолютният батак с контрактите на някои от сега действащите футболисти, като периодично изскачат нови и нови изненади, пише "Тема Спорт".

Преди няколко месеца Давиде Мариани трябваше изведнъж да получи бонус от над 70 хиляди евро заради клауза в договора. Швейцарският полузащитник обаче се отказа от тази сума и бе похвален специално от Павел Колев. Изпълнителният директор обаче ще е безсилен през следващите месеци от договора на Мариани. Той получава най-голямата заплата след напускането на звездата Габриел Обертан. Мариани има като база около 30 хиляди евро, но при изиграване на определени минути от пакет мачове месечното му възнаграждение скача на над 40 хиляди евро, което не е в синхрон с новата финансова политика на "сините", пише още изданието.

Освен с Мариани преговори за намаляване на заплатата предстоят и с Холмар Ейолфсон. Исландецът е втори по заплата, като израелски медии разкриха при преминаването му в Левски, че ще получава 29 хиляди евро месечно. Идеята на ръководството на "сините" е постепенно да вкарат заплатите в рамка от максимум 15 хиляди евро, което означава, че Мариани и Ейолфсон трябва да се съгласят да получават приблизително два пъти по-малко пари до края на договорите си. Такъв е таванът, който се предлага на евентуалните нови играчи. "Сините" не се притесняват, че конкуренцията в България може да сложи на масата по-големи заплати. Такъв бе случаят с италианеца Фабрини, около когото Левски опипваше почвата, без да преговаря конкретно. От ЦСКА дадоха на този футболист с 5000 евро на месец повече от тавана, който е наложен в Левски.

Козът, с който си служат от "Герена", е бонус при спечелване на шампионска титла и участие в груповата фаза на някой от европейските клубни турнири. Такава бе практиката при тандема Наско Сираков - Станимир Стоилов. Тогава футболистите на "сините" бяха с много ниски заплати, най-високите бяха за Седрик Бардон и Даниел Боримиров, но европейските бонуси бяха минимум по 100 хиляди евро на човек.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    3 0 Отговор
    Нема пари - нема леб!
  • 2 от кухнята

    5 3 Отговор
    Павка със заплатки от по 15000хил. евро и бонус под условие за влизане в Европейските турнири, знаеш ли че никой от твоите подопечни футболистчета няма да си мръдне и кутрето на малкия пръст на левия крак да се затича, ако тази схема работеше, отдавна Киро Кораба да я беше приложил при селянчетата от Разград, единствено проработи при Наско и Мъри, но там нещата бяха друга бира, ще претърпиш пълно фиаско, и даже ще изпаднете от десетката, нежели да сънувате Европа.
  • 3 Дидко

    3 3 Отговор
    С тия рестрикции няма да се случат нещата. Цял свят инвестира във футбола за да има развитие и добри резултати, ние ще режем заплати. Браво г-н Колев, голямо браво! По-добре намерете източник на финансов ресурс и стимулирайте футболистите, отколкото обратното!
  • 4 Синфен

    1 0 Отговор
    Абе бангьоз , кой те излъга , че разбираш от футбол ?
  • 5 hmhmhm

    5 1 Отговор
    Колко пари се дават за неграмотни спортистчета ! А лекари и учители - по 800 лв ... Скоро няма да се оправи тая държава ..