Last news in Fakti

19 Юни, 2019 09:57 1 346 0

VAR спря Бразилия срещу Венецуела

  • бразилия-
  • венецуела-
  • голове-
  • var-
  • отмяна-
  • копа америка

"Селесао" отбеляза три гола, но не зачетоха нито един

VAR спря Бразилия срещу Венецуела - 1
Снимка: БГНЕС

Домакинът на Копа Америка Бразилия разочарова феновете си, завършвайки 0:0 с Венецуела във втория си мач от турнира. Куриозното бе, че играчите на "Селесао" вкараха три гола в двубоя, но всеки от тях беше отменян след намесата на системата VAR, която отчете нередности.

В първата си среща бразилците нямаха проблеми и спечелиха с 3:0 над Боливия, докато Венецуела удържа 0:0 срещу Перу. В другия мач от групата, игран тази нощ Перу стигна до 3:1 срещу Боливия, като навакса изоставане в резултата. Така в класирането преди третите мачове Бразилия и Перу са на върха с по 4 точки, докато Венецуела има 2, а Боливия е без спечелена точка до момента.

Срещата в Баия започна с натиск на бразилците, водени от селекционера Тите. Първата възможност дойде пред Нерес, който в 15-ата минута пропусна да открие резултата. Натискът на "Селесао" продължи. В 39-ата минута Роберто Фирмино отбеляза, но попадението беше отменено заради нарушение в атака.

На почивката Тите пусна в игра Габриел Жезус на мястото на Ришарлисон, засилвайки нападателната мощ. В 50-ата минута се откри възможност пред Филипе Коутиньо, но той не успя да се възползва. Шест минути по-късно грешка в отбраната на Венецуела позволи на Жезус да стреля, но встрани от целта.

В 60-ата минута Габриел Жезус се разписа след подаване на Фирмино. VAR обаче отчете засада на нападателя на Манчестър Сити и попадението беше отменено.

По-късно Жезус имаше претенции за дузпа, но такава не беше отсъдена.

В 87-ата минута Бразилия стигна до трети гол, но радостта на Филипе Коутиньо отново се оказа прибързана. Пак се стигна до намесата на системата VAR и съдията Хулио Баскунян отмени и този гол. Причината беше игра с ръка на Роберто Фирмино преди Коутиньо да прати топката в мрежата. В добавеното време Коутиньо и Фернандиньо направиха пропуски и срещата приключи 0:0.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА