6 Юли, 2019 11:27 899 1

Демирева покри норматива за Олимпиадата

  • демирева-
  • диамантена лига-
  • олимпийски норматив-
  • олимпиада-
  • скок височина

Българската лекоатлетка скочи 1.97м на Диамантената лига в Лозана

Демирева покри норматива за Олимпиадата - 1
Снимка: БГНЕС

Сребърната медалистка в скока на височина от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година и от последните две европейски първенства на открито Мирела Демирева покри норматива за участие на Игрите в Токио догодина с 1.97 метра (б.а. нормативът е 1.96 м) и зае трето място на Диамантената лига в Лозана. Българката, за която това е лично постижение за сезона, заложи на тактика с пропускане през височина и след като се справи от първия път с 1.84 м, 1.91 м и 1.97 м качи летвата на 2.02 м, но направи три фаула. В последния си опит на 2.02 м тя беше най-близо до преодоляването на тази височина.

Победата с 2.02 м заслужи световната шампионка в зала и на открито Мария Ласицкене. Рускинята прави опити и на 2.07 м, след като остана сама в сектора, но не успя да се справи с тази височина.

Световната шампионка за девойки под 20 години от Тампере 2018 Карина Таранда (Беларус) се нареди втора с личен рекорд от 2.00 м, което е и изравнен национален рекорд на Беларус. За Таранда това беше първо преминаване на гросмайсторската граница. Скачачката от Беларус преодоля 2.00 м още в първия си опит.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лора

    1 0 Отговор
    Високото момиче е добра спортистка, но няма да може да достигне върха на Стефка...!!!