Last news in Fakti

9 Септември, 2019 11:06 938 0

Испания разби Сърбия на Световното по баскетбол

  • световно първенство-
  • баскетбол/мъже-
  • испания-
  • победа над-
  • сърбия

С победата си иберийците се класират за четвъртфиналите на Световното първенство

Испания разби Сърбия на Световното по баскетбол - 1
Снимка: FIBA. basketball

Във вчерашния ден Испания изигра фантастичен мач и победи Сърбия с 81:69 в последен мач от втората групова фаза, съобщава Bgbasket.com

На четвъртфинал испанците ще срещнат Полша, а сърбите ще трябва да преборят Аржентина, ако искат да продължат напред.

Битката в Ухан бе за всяка топка, за всеки сантиметър от терена, но Испания доминираше във важните моменти, а съставът на Сърбия изглеждаше изморен и малко хаотичен.

Момчетата на Саша Джорджевич направиха и доста грешки в мача, а тимът не успя да си помогне и от тройката, като и не стреля много от дистанция, но завърши едва 3/19.

След доста колеблива игра в първите минути, Сърбия успя да вземе превес и в началната четвърт взе аванс от 9 точки. Той обаче бързо се стопи на старта на втория период, след добра испанска серия и иберийците поведоха в 12-а минута на двубоя, за да не изпуснат повече инициативата до края на двубоя.

На почивката Испания водеше вече с 45:37, а след страхотна трета част, в един момент се откъсна с цели 21 напред.

Ключово за този тласък се оказа изгонването на Никола Йокич. Центърът на Сърбия бе дисквалифициран в първите минути от второто полувреме заради разправия със съдиите. Йокич се бори за една топка с Марк Гасол, а съдийското отсъждане не му допадна, след което бурната му реакция го изпрати в съблекалнята с технически нарушения.

От другата страна всичко за Испания се получаваше, като дори Рики Рубио нижеше тройки.

Богдан Богданович правеше всичко по силите си да държи Сърбия в мача, и силни минути в края на третата и началото на четвъртата част стопиха разликата само до 9 точки. Испанците обаче бързо успокояваха топката при всеки опит за сваляне на дистанцията и в крайна сметка стигнаха комфортно до финала.

Всички гардове на Испания се изредиха да пазят Богданович, но той пак бе невероятен, за съжаление на сърбите - единствен. Богдан завърши с 26 точки, 10 борби и 6 асистенции за 35 минути. Никой от останалите не реализира повече от 8.

Рубио приключи с 19 точки, 5 борби, 4 асистенции, Виктор Клавер изигра мача на живота си с 14 точки и 7 борби, Марк Гасол допълни 11 точки, 6 борби и 6 асистенции за наистина брилянтната Испания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА