Last news in Fakti

16 Октомври, 2019 06:55 2 823 0

Румъния с огромно разочарование

  • норвегия-
  • румъния-
  • евро 2020

Северните ни съседи завършиха 1:1 с Норвегия в Букурещ и пропуснаха да излязат на скъпоценното второ място, което осигурява квота за еврофиналите

Румъния с огромно разочарование - 1
Снимка: БГНЕС

Румъния не успя да спечели може би най-важния си мач от старта на квалификациите за Евро 2020. Северните ни съседи завършиха 1:1 с Норвегия в Букурещ и пропуснаха да излязат на скъпоценното второ място, което осигурява квота за еврофиналите. Домакините поведоха с гол на Александру Митрица в 62-ата минута, но в последните секунди резервата Александър Сьорлот донесе точката на норвежците.

При 0:0 Георге Пушкаш пропиля дузпа за Румъния, спасена от Руне Ярстайн. Равенството по никакъв начин не помогна и на скандинавците, които са на 4-о място в групата, но на цели 4 точки зад Швеция. Норвегия все пак се надява на благоприятно развитие на мачовете от последните два кръга, а и вероятно няма да има проблеми да вземе две победи срещу аутсайдерите Фарьорски острови и Малта.

Голмайсторът на Лудогорец Клаудиу Кешеру остана на резервната скамейка за домакините. В атака селекционерът Козмин Контра заложи на Пушкаш, подпомаган от Чиприан Деак, Митрица и Николае Станчу. За Норвегия в предни позиции си партнираха Джошуа Кинг и Мартин Йодегор.

Пушкаш и Ромарио Бензар имаха ранни шансове да изведат румънците напред в резултата, но и техният вратар Чиприан Татарушану трябваше да се намесва след удар на Омар Елабделауи. Най-чистото положение до почивката се откри пред Митрица в 45-ата минута, но Ярстайн направи впечатляващо спасяване.

В началото на втората част домакините получиха дузпа за нарушение срещу Никушор Банку, но Пушакш не можа да преодолее Ярстейн. Настойчивостта на домакините обаче даде резултат в 62-ата минута, когато Митрица се възползва от грешка на норвежкия страж, напредна и с много прецизен удар прати топката в мрежата.

Румъния запази аванса си до 92-ата минута, когато Сьорлот засече с глава центриране от десния фланг и изравни. Това беше пореден късен гол за Норвегия в квалификациите, но той едва ли ще помогне на тима да се пребори за второто място.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА