Last news in Fakti

23 Ноември, 2019 13:40 1 040 0

Рафаел Надал носи Испания на ръце

  • рафаел надал-
  • испания-
  • купа дейвис

Легендарният испанец с голям принос за класирането на 1/2-финал на Купа Дейвис

Рафаел Надал носи Испания на ръце - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Испания отстрани Аржентина след 2:1 победи в четвъртфинален сблъсък в новия формат на Купа Дейвис.

Испанците, които са домакини на надпреварата, изостанаха в резултата след поражението на Пабло Кареньо Буста от Гуидо Пея след 7:6 (3), 6:7 (4), 1:6. Кареньо Буста, който замести оттеглилия се заради смъртта на баща си Роберто Баутиста Агут, спечели първия сет срещу Пея след тайбрек, но след като отстъпи във втората част по същия начин, не оказа съпротива на аржентинеца в третата и така южноамериканците се доближиха на успех от класиране за полуфиналите.

Впоследствие обаче на корта излезе световният номер 1 Рафаел Надал, който буквално се разправи с Диего Шварцман и след 6:1, 6:2 гарантира решителен сблъсък на двойки за определянето на последните полуфиналист в надпреварата. Двойковият мач предизвика големи емоции за зрителите, като Матадора замени Фелисиано Лопес и в тандем с Марсел Гранойерс се справи със съпротивата на Максимо Гонзалес/Леонардо Майер след 6:4, 4:6, 6:3, предаде topsport.bg.

Така, Испания оформи втория полуфинал в турнира, като съперник на иберийците ще бъде Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА