Last news in Fakti

26 Ноември, 2019 13:00 1 158 1

Българският баскетбол се сбогува с легендарен съдия

  • почина-
  • легенда-
  • в баскетболното съдийство-
  • инж. борислав томов

Почина дългогодишния баскетболен съдия инж. Борислав Томов

Българският баскетбол се сбогува с легендарен съдия - 1
Снимка: БГНЕС

Българският баскетбол се сбогува с един от най-авторитетните си съдии и деятели. На 75-годишна възраст след кратко боледуване почина инж. Борислав Томов, отдал повече от половин век от живота си на любимата игра.

Борето Томов, както го наричаха всички негови приятели, е роден на 7 октомври 1944 г. в Луковит. 20-годишен става съдия по баскетбол, а от 1979 г. е международен съдия, от 1995 г. дежурен представител. До това лято изпълняваше функцията на Регионален представител на Българската федерация по баскетбол в Зона „Мизия“, пише sport-vt.com.

"През целия си живот Борето e бил отдаден на баскетбола и на баскетболното съдийство. Немалка част от българските съдии са преминали обучение при него. Винаги е бил отворен да предава своите знания и умения на по-младите. За нас той винаги ще остане усмихнат и готов да помогне. Позитивизмът и приятелското отношение бяха негова запазена марка, която се среща много рядко сред нас. Добрите хора не умират, те винаги остават в нас…", пише в съболезнователния адрес на БФБaскетбол до близките на Борето Томов.

В събота лично президентът на федерацията Георги Глушков дойде да го изпрати по последния му път, заедно с поколения баскетболни съдии, треньори и деятели от Велико Търново и страната.

Екипът на ФАКТИ изказва най-искрените си съболезнования на семейството и приятелите на инж. Борислав Томов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ицо

    0 0 Отговор
    Съвременните технологии много улесняват процеса преписване. Необходимо е само да се маркира избрания текст, после всички знаем какво следва - копи/пейст. Браво на "автора" добре се е справил, но както се вижда от оригиналния текст, погребението е било в събота, а днес сме вторник. Да беше изчакал още малко и можеше да ни поднесе "новината" за 40