Last news in Fakti

11 Януари, 2020 21:58 1 979 7

Ливърпул мина и през Тотнъм на Моуриньо

  • ливърпул-
  • тотнъм-
  • висша лига

Попадението беше дело на Роберто Фирмино в 37-та минута

Ливърпул мина и през Тотнъм на Моуриньо - 1

Отборът на Ливърпул постигна нова победа по пътя към титлата във Висшата лига, надвивайки Тотнъм с минималното 1:0 в голямото дерби на 22-рия кръг. Единственото попадение беше дело на Роберто Фирмино в 37-та минута, като въпреки цялостното игрово превъзходство на Ливърпул в първите 70 минути, „шпорите“ успяха да се върнат в срещата и да застрашат сериозно вратата на Алисон в края. Това беше исторически ден за момчетата на Юрген Клоп, след като "мърсисайдци се превръщат в първия отбор с 20 победи от първите си 21 мача в топ 5 първенствата в Европа.

Още във втората минута Ливърпул можеше да излезе напред. След бърза контраатака Роберто Формино излезе на стрелкова позиция от около 15 метра, но ударът му беше избит от гол линията от дебютанта Танганга. При добавката Алекс-Окслейд Чембърлейн нацели дясната греда, но в крайна сметка топката беше уловена от вратаря на домакините.

В 5-та минута Лукас Моура получи топката на лявото крило и стреля към близкия ъгъл на вратата на Алисон, но ударът му мина встрани.

В 7-та минута Хюн-Мин Сон пое по отличен начин топката на контраатака и отправи хубав шут от границата на наказателното поле, който обаче мина покрай лявата греда на гостите.

В 22-та минута Ливърпул имаше нов голям шанс. След разбъркване на задната греда след изпълнение на ъглов удар Джордан Хендерсън центрира към задната греда, където Върджил Ван Дайк стреля от упор, но Газанига имаше щастието топката да попадне право в неговия обсег.

В 35-та минута Ливърпул, след чудесна комбинация между Робъртсън, Салах и Фирмино последният намери с добро центриране Садио Мане около точката на дузпата, но шутът на сенегалеца от въздуха не беше прецизен.

В 37-та минута прошка за Тотнъм нямаше. След изпълнение на тъч и няколко грешки в защитата на домакините Мохамед Салах успя да намери Фирмино, който заби топката зад гърба на безпомощния Пауло Газанига за 1:0.

В 43-та минута Мохамед Салах отне топката в средата на терена и след хубав индивидуален рейд той си нагласи топката на левия кръг, но не успя да намери с удара си близкия ъгъл на вратата на Газанига.

В началото на втората част Ливърпул отново беше близо до попадение. След добро разиграване Мохамед Салах беше изведен зад отбраната на Тотнъм. Той се опита да намери Фирмино с центриране, което първоначално беше изчистено. След това обаче топката беше върната към задната греда, където Алекзандър-Арнолд стреля от въздуха, но не намери целта.

В рамките на 3 минути между 55-та и 58-ма и двата тима имаха своите шансове за попадение. Първо Серж Орие стреля след голямо разбъркване в наказателното поле на Ливърпул, но ударът му беше право в тялото на Алисон. Само няколко минути по-късно Роберто Фирмино получи шанс да стреля от границата на наказателното поле, но отново право в ръцете на Пауло Газанига.

В 65-та минута, след продължително разиграване на топката, Трент-Алекзандър Арнолд успя да намери главата на Садио Мане на задната греда, но ударът на сенегалеца беше спасен с вещина от Газанига на вратата на "шпорите".

В 75-та минута Тотнъм получи големият си шанс да изравни. След грешка на Джорджинио Вайналдум в средата на терена Джовани Ло Селсо намери Лукас Моура, който от своя страна изведе Хюн-Мин Сон сам срещу вратаря. Кореецът обаче не успя да стреля от максимално балансирана позиция и изстрелът му мина високо над вратата на Алисон.

В 82-та минута "шпорите" пропуснаха нов страхотен шанс за изравнителен гол. След феноменална многоходова атака топката стигна до краката на Серж Орие на десния фланг. Бекът центрира остро към задната греда, където Джовани Ло Селсо засече неудобната топка и съвсем малко не му стигна да уцели вратата на Алисон от броени метри.

Нови попадения не паднаха до края на срещата и момчетата на Юрген Клоп се поздравиха със своята 20-та победа от началото на кампанията. С този успех "мърсисайдци" излязоха на цели 16 точки пред втория Лестър, с мач по-малко. Тотнъм, от своя страна, остана на 8-та позиция, на внушителните 31 точки зад водача в класирането.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    6 1 Отговор
    1:0 пак са 3 точки, ако не беше Кариус щяха да са вече да се борят за 20 титла в Англия и да имат 7 в ШЛ.

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Яюьъ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Вълкът":

    Ако баба беше мъжка щеше да си има дръжка. С други думи никой не може да каже дали щяха да се борят за 20та в Англия и да имат 7 ШЛ. Този сезон несъмнено играят много добре в Англия въпреки наличието на късмет в няколко срещи, заслужават титлата.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.