Last news in Fakti

4 Февруари, 2020 14:30 1 959 2

Играчите на Сити скочиха срещу Гуардиола

  • гуардиола-
  • манчестър сити-
  • недоволство-
  • тактика-
  • играчи-
  • тотнъм-
  • загуба

Футболистите са изразили опасения, че техният треньор има проблем с тактиката и правилния подбор на играчите

Играчите на Сити скочиха срещу Гуардиола - 1
Снимка: БГНЕС

Играчите на Манчестър Сити са изразили недоволство от Пеп Гуардиола и са го призовали да спре да човърка отбора. Това е една от основните теми, които „гражданите“ са обсъждали по време на 45-минутното събрание в съблекалнята на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ след загубата с 0:2 от „шпорите“ в неделя.

Мениджърът не е излизал с една и съща стартова 11-торка в два поредни мача от началото на сезона и постоянно променя схемата на игра след напускането на асистента си Микел Артета, който през декември пое Арсенал.

Испанският специалист е направил 76 промени в състава си през този сезон. Това е доста повече от останалите треньори във Висшата лига, като Франк Лампард от Челси е втори с 60. Юрген Клоп е извършил 46 в Ливърпул, а Брендър Роджърс в Лестър е с 44. Най-малко смени е направил Крис Уайлдър от Шефилд Юнайтед – 30.

Според информация на „Дейли Мейл“, играчите на Ман Сити са изразили опасения, че Гуардиола има проблем с тактиката и правилния подбор на играчите. Точно тази позиция те са изразили след поражението от Тотнъм.

49-годишният испанец сам е поискал съвет от футболистите, след като тимът му се оказа на 22 точки зад лидера Ливърпул в класирането на Висшата лига.

Това е втора подобна среща на бившия треньор на Барселона и Байерн с играчите. Преди година Гуардиола проведе половинчасов разговор след загубата с 1:2 от Нюкасъл на „Сейнт Джеймсис Парк“.

След това „гражданите“ започнаха успешната си атака на титлата в Англия и спечелиха оставащите си 14 мача до края на сезона. Сега испанецът се надява беседата да има подобен положителен ефект преди първия 1/8-финал от Шампионската лига срещу Реал (Мадрид) на 26 февруари. Сити никога не е продължавал по-напред от четвъртфиналите на най-силния континентален клубен турнир.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 KOC

    4 0 Отговор
    айде четвъртфинал и закривай ситито
  • 2 Стансити

    2 0 Отговор
    Играха полуфинал именно срещу Реал