Last news in Fakti

10 Март, 2020 15:55 2 568 2

Скандал в Италия! Не дават на Матей Казийски да играе за отбора си

  • казийски-
  • верона-
  • игра-
  • отказ-
  • забрана-
  • отменени срещи-
  • волейбол

Не позволяват на българския волейболист да играе в отложените мачове на неговия тим Верона

Скандал в Италия! Не дават на Матей Казийски да играе за отбора си - 1
Снимка: БГНЕС

Страхотен скандал се разрази във волейбола в Италия, след като местната лига на свое заседание вчера гласува и спря българската звезда Матей Казийски от участие в следващите два мача на тима му Верона от първенството.

Те трябваше да са срещу Равена тази вечер и срещу Тренто на 22 март, но след вчерашното решение на Италианския олимпийски комитет, който забрани всякакви спортни мероприятия в страната до 3 април, ще се играят по-нататък.

Причината за негативното за Верона и Матей решение е, че двете срещи са отложени съответно от 26 януари и от 1 март, а по това време българинът не е бил част от Верона. Той подписа с тима на 3 март.

Както е известно, Матей игра в първенството на Япония, където стана шампион. След това се присъедини от Верона, за да помогне на тима да се класиране за плейофите. Верона в момента заема последното място даващо това право - осмо.

От клуба вече изпратиха писмо до Лигата, в което изразяват недоволството си от това решение. Те допълват, че са вложили много средства в привличането на Казийски и това решение ще им навреди много. Освен това се посочва, че в нормативните документи на Лигата няма ясна регулация за подобни казуси.

Матей вече изигра един мач за Верона, като реализира 23 точки за победата над Латина.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДГД

    2 7 Отговор
    тоя ми.зерник и национален нихилист! Пет пари не струва, ренега.т!
  • 2 Вуте

    1 3 Отговор
    И двамата с треньора му са небългари.Да си играят за пари ако ще и в Иран! А в Италия познават добре календара и са му били два зад врата! Много хитри, бе!