Last news in Fakti

19 Април, 2020 12:58 1 201 2

Стилиян Петров: Виждам се като мениджър на Селтик

  • петров-
  • левкемия-
  • болест-
  • борба-
  • селтик-
  • мечта-
  • треньор

"Ако някой дойде и ме попита дали искам да се заема с поста, ще му кажа - да, разбира се", призна бившият капитан на националния ни тим

Стилиян Петров: Виждам се като мениджър на Селтик - 1
Снимка: БГНЕС

Стилиян Петров разкри, че в бъдеще се представя като мениджър на Селтик. Той игра за шотландския гранд от 1999 година до 2006, когато премина в Астън Вила.

Петров разкри, че има желание да се занимава с мениджърство и да се завърне един ден начело на Селтик.

„Като всеки бивш футболист, който е играл в Селтик или друг голям клуб, ако някой дойде и ме попита дали един ден мога да стана мениджър на отбора, аз ще отговоря с – да, разбира се. Това е едно от най-добрите неща, които мога да сторя. Най-хубавото при мениджърите е, че можеш да видиш колко си успешен на база постигнатото“, коментира Петров в интервю за „Herald“.

„В момента Селтик има един много добър мениджър в лицето на Нийл Ленън. Моят бивш съотборник върши страхотна работа. Това е неговият втори престой в Селтик, но в бъдеще кой знае какво може да стане. Ако питате Ленън, той сигурно ще ви отговори, че се вижда като мениджър на Манчестър Юнайтед или Челси. Той със сигурност ще ви каже – да. Понякога се опитваме да правим хората щастливи с това, което казваме. Ако нямаш амбиции, няма как да се развиваш и да се стремиш да постигаш тези неща. Ако искаш да си мениджър на Селтик, то ти трябва да работиш в тази посока. Никой не знае дали това ще се случили или не“, добави Стилиян.

„Мартин О’Нийл беше този, от който научих наистина много – как да опростявам нещата, как да управлявам хората, как да комуникирам с тях и какво е важното във футбола. Гордън Страхън е друг тип човек. Той изпипваше нещата до най-малък детайл. Когато успеете да намерите баланса между тези две концепции и вземете най-доброто, може би ще излезе нещо уникално, което може да използвате за подобряването на вашата кариера или в случая на кариерата ми.“

Стилиян признава, че битката с левкемията го е подготвила за периода на самоизолация по време на пандемията от коронавирус.

„Аз винаги съм обичал да бъда близо до семейството си и да правим нещата заедно. Не само заради левкемията. В опита с моята болест разбрахме стойността на семейството и стойността на времето да бъдеш със семейството си. Не е нещо ново. Правихме го доста време и е нормално за нас. Бяхме в изолация повече от година. Свикнали сме. Една година и два месеца не ми беше позволено да виждам никого, не ми беше позволено да се приближавам до никога. Трябваше да си стоя вкъщи. Най-много да изляза колата, за да отида до болницата и след това обратно у дома, така че сме свикнали.“

“Имам късмет, че имаме градина към къщата и не сме дотолкова заключени. Може да излизаме и да играем с децата. Вкъщи играем игри, гледаме филми. Всяка вечер избираме какъв филм да гледаме. Опитваме се да се забавляваме с децата. Не може да бъдем постоянно на телефоните или на компютъра. Трябва да обърнем внимание на децата.”

Стилиян Петров определи и своя идеален състав. На вратата е Шей Гивън. Защитата е сформирана от Йохан Мялби, Олоф Мелберг и Джеймс Колинс. В средата на терена са Накамура, Рой Кийн и самият Петров. Атаката е водена от легендата на българския футбол Христо Стоичков, а ще му партнират още Хенрик Ларсон и Джон Хартсън.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роко

    2 2 Отговор
    А аз се виждам като космонафт
  • 2 Загрижен

    1 2 Отговор
    И аз те виждам, като меринджей на Селтик, но на децата до 9 годишна възраст и с връзки.