4 Юни, 2020 18:45 1 354 0

Ливърпул изпревари Манчестър Юнайтед по фенска подкрепа

  • класация-
  • изпреварване-
  • ливърпул-
  • манчестър юнайтед-
  • привлекателен

Проучването отчита привлекателността на водещите клубове в Англия за широката общественост по 16 различни показателя

Ливърпул изпревари Манчестър Юнайтед по фенска подкрепа - 1
Снимка: БГНЕС

Бъдещият шампион на Англия Ливърпул вече е клубът, който има най-голяма подкрепа сред футболните фенове в Обединеното кралство. Това сочи проучване на YouGov FootballIndex, според което мърсисайдци имат подкрепата на 8,3% от населението на страната. По този начин шесткратният европейски шампион изпреварва големия си съперник в исторически план Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" са на второ място с подкрепа от 6,0%. Следват Челси (3. ,1%), Манчестър Сити (2,0%), Арсенал (2,0%) и Тотнъм (1,8%).

Проучването отчита привлекателността на водещите клубове в Англия за широката общественост по 16 различни показателя и тук не става дума само за хората, които се определят като фенове на конкретен отбор. Фактори като управление на клуба, играчи, фен култура, традиции и стил на игра са взети предвид при изготвянето на проучването.

Резултатите показват, че Ливърпул в най-голяма степен успява да комбинира собствената си голяма фен база с това да бъде привлекателен и за привържениците на други клубове.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА