Last news in Fakti

8 Юни, 2020 19:31 2 608 2

Мбапе е най-скъп в света, Меси е едва 22-ри

  • цена-
  • класация-
  • трансфер-
  • роналдо-
  • меси-
  • мбапе-
  • стърлинг

Кристиано Роналдо пък е на 70-то място по цена

Мбапе е най-скъп в света, Меси е едва 22-ри - 1
Снимка: БГНЕС

Нападателят на Пари Сен Жермен и френския национален отбор Килиан Мбапе е футболистът, чиято трансферна цена е най-висока. Това показва последното проучване на Международния център за спортни изследвания (CIES Football Observatory). Според индекса, използван от учените при определяне на стойността на най-скъпите футболисти в топ 5 първенствата, цената на 21-годишния французин е 259,2 милиона евро.

Челната петица на футболистите с най-висока стойност се допълва от четирима англичани. Втори е Рахийм Стърлинг от Манчестър Сити (194,7 милиона евро), трети е Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд (179,1 милиона евро), четвърти е Трент Алекзандър-Арнолд от Ливърпул (171,1 милиона евро), а пети е Маркъс Рашфорд от Манчестър Юнайтед (152,3 милиона евро).

Челната десетка също се затваря от англичанин - Хари Кейн от Тотнъм, а между Рашфорд и него последователно се нареждат нападателите на Ливърпул Мохамед Салах и Садио Мане, нападателят на Барселона Антоан Гризман и защитникът на Байерн Алфонсо Дейвис.

Гризман е най-възрастният представител сред първите десет със своите 29 години, а в първите 100 има само трима играчи над 30 години: Лионел Меси (Барселона), който е на 22-ро място, Роберт Левандовски (Байерн), който е на 49-а позиция и Кристиано Роналдо (Ювентус), който е 70-и. Тяхна цена е съответно 100,1 милиона евро за Меси, 75,6 милиона евро за Левандовски и 62,8 милиона евро за Роналдо. Според изследванията Неймар струва 82 млн. евро.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стъкмистика

    8 0 Отговор
    Глупава статистика.
    Никой от топ 20 не може идните 3 години да се мери с Меси. Годините са ги сложили с доста голям фактор, но те са твърде подвеждащи. Много "големи таланти" просто са пропаднали и никога ме са достигали върховете. А ЛеваГолски какъв сезон прави в Байерн?! Кой от топ 20 може да го постигне в близките 3 години???
  • 2 Гагауз

    0 0 Отговор
    Най великия футболист е Роналдо