Last news in Fakti

10 Юни, 2020 05:15 1 824 0

Манчестър Юнайтед вади луди пари за талант на Барселона

  • фати-
  • барселона-
  • оферта-
  • цена-
  • манчестър юнайтед-
  • талант

"Червените дяволи" са предложили оферта от 100 милиона евро за Ансу Фати

Манчестър Юнайтед вади луди пари за талант на Барселона - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Юнайтед е отборът, който през миналата седмица е предложил оферта от 100 милиона евро на Барселона за големия талант Ансу Фати, разкрива „Sport“. Шампионът на Испания няма никакви намерение да се разделя със 17-годишния футболист. Позицията на Барселона към тийнейджъра остава непоколебима, като каталунците са уверени, че ще постигнат нов дългосрочен договор с него преди началото на сезон 2020/21.

Настоящият контракт на Фати с Барселона е до лятото на 2022 година, като в него има клауза, която позволява да бъде удължен до 2024 година заедно с увеличение и на възнаграждението му.

В момента откупната клауза на Фати е в размер на 170 милиона евро, но от следващия сезон се очаква да стане в размер на 400 милиона евро, когато той вече стане част от първия състав на Кике Сетиен. През настоящия сезон той записа 24 мача с 5 гола и 1 асистенция за представителния тим на каталунците.

Тинейджърът от Гвинея Бисау е с испански паспорт. Той е продукт на Ла Масия. Фати вече има мачове за националния отбор на Испания до 21 години.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА