Last news in Fakti

11 Юни, 2020 13:46 1 388 0

Бивш роден национал дава Нефтохимик на ФИФА и УЕФА

  • христов-
  • нефтохимик-
  • заплата-
  • задължение-
  • уефа-
  • фифа-
  • лиценз-
  • скандал

"Съгласих се да получа по-малка сума от това, което ми се дължи и което отсъди съдът, но те ме излъгаха", заяви Венци Христов

Бивш роден национал дава Нефтохимик на ФИФА и УЕФА - 1
Снимка: БГНЕС

Задава се поредния сериозен скандал в българския футбол, който, за съжаление, отново ще достигне до ФИФА и УЕФА. Става въпрос за лиценза на бургаския Нефтохимик и по-конкретно как шейховете са го получили от БФС, след като имат задължение към бившия си футболист и национал на България Венцислав Христов с влязло в сила решение на съда.

„Става въпрос за неизплатени трудови възнаграждения в размер на около 50 000 лева. За тях вече има осъдителна присъда. Венци Христов влезе в положение на Нефтохимик съгласявайки се на разсрочване и намаляване на парите. Клубът обаче не изпълни договорката. Преведе с голямо закъснение по-малко от половината сума. Поради тази причина няма да правим повече компромиси и сега ще настояваме да бъде изплатено всичко, но не по споразумението, а по делото. Не знам как и по какъв начин БФС е дал лиценз на клуба за следващия сезон, след като клубът е осъден. Ще сезираме всички български и международни институции”, каза Иван Георгиев – адвокат на футболиста, пред "Sportal.bg".

„Направих компромис. Съгласих се да получа по-малка сума от това, което ми се дължи и което отсъди съдът. Направих го в името на Нефтохимик. Но те ме излъгаха за пореден път. Поради тази причина ще си търся цялата дължима сума заедно с лихвите”, заяви пък Венци Христов.

По законите на ФИФА, УЕФА и БФС при влезли в сила осъдителни присъди клубовете няма как да получат лиценз за следващия сезон, ако не изплатят задълженията си към даден играч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА