13 Юни, 2020 09:58 1 144 0

Късна драма между Валенсия и Леванте

  • леванте-
  • валенсия-
  • драма-
  • дузпа-
  • червен картон-
  • примера дивисион-
  • морено-
  • мелеро

"Прилепите" поведоха в 89-ата минута, но Леванте изравни в 98-ата

Късна драма между Валенсия и Леванте - 1
Снимка: БГНЕС

Валенсия и Леванте завършиха 1:1 в мач от 28-ия кръг на Ла Лига. Гостите играха с човек по-малко от 74-ата минута, след като Рожер Марти бе изгонен за втори жълт картон. „Прилепите“ поведоха в 89-ата минута, но в последните секунди гостите получиха правото да изпълнят дузпа, с която си осигуриха и точката.

В 5-ата минута Родриго стреля от границата на наказателното поле, но шутът му бе блокиран. В 11-ата минута Яспер Силесен не се затрудни да спаси след изстрел на Рубен Рочина от свободен удар.

В 23-ата минута Дани Парехо също стреля от пряк свободен удар, но шутът ми мина доста над вратата на Леванте. Шест минути по-късно изстрел на Карлос Солер се отби в гредата.

Десетина минути преди края на първото полувреме Рубен Рочина реши да стреля отдалеч, въпреки че можеше и да подаде на съотборник. Изстрелът му бе насочен в средата на вратата, където обаче Яспер Силесен се бе позиционирал добре и спаси. Четири минути след това отново Рочина изпита рефлекса на Силесен, който отново реагира добре и спаси.

В добавеното време на първата част Гонсало Гедеш опита да прати топката на главата на съотборник в наказателното поле, но защитата на Леванте се справи с опасността.

В 74-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като Рожер Марти получи втори жълт картон и бе изгонен от игра.

В 82-ата минута защитник на Леванте изчисти от голлинията, но дори топката да беше влязла във вратата голът нямаше да бъде зачетен, тъй като страничният съдия маркира засада.

Минута преди края Хосе Гая подаде отляво на Родриго Морено, който от близка дистанция прати топката във вратата на Айтор Фернандес.

В 95-ата минута Диакаби извърши нарушение в наказателното поле. Първоначално съдията свири пряк свободен удар, но след намесата на VAR реферът отсъди дузпа. Зад топката застана Гонсало Мелеро, който вкара в десния ъгъл.

След равенството Валенсия остава на седмата позиция във временното класиране с 43 точки, а Леванте е 12-и с 34.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА