Last news in Fakti

14 Юни, 2020 10:13 1 344 0

Наполи отстрани Интер и ще играе финал за Купата на Италия

  • наполи-
  • интер-
  • купа на италия-
  • финал-
  • ериксен-
  • мертенс

Двата тима завършиха 1:1 на реванша, като неаполитанците бяха спечелили първата среща с 1:0

Наполи отстрани Интер и ще играе финал за Купата на Италия - 1
Снимка: БГНЕС

Наполи и Интер завършиха 1:1 в реванша им от полуфиналите на турнира за Купата на Италия. Първата среща завърши 1:0 в полза на неаполитанците, които с общ резултат 2:1 се класираха за финала, където ще спорят с Ювентус за трофея.

„Нераздурите“ започнаха вихрено в Неапол и поведоха още в началото с гол на Кристиан Ериксен, който се разписа директно от корнер. Домакините опитаха да отвърнат на удара, но отбраната на Интер действаше стабилно. В 33-ата минута Оспина се намеси брилянтно и предотврати нов гол във вратата си, какъвто обаче нямаше да бъде зачетен, тъй като нападателят Ромелу Лукаку бе в засада.

Малко преди почивката Лоренцо Инсиние получи дълга топка, напредна в наказателното поле и подаде към Дрис Мертенс (41), който възстанови равенството в резултата.

След почивката "нерадзурите" започнаха по-агресивно и в 51-ата минута Оспина спаси удар с глава на Брозович. Три минути след това Инсиние бе на добра позиция, но прати топката встрани от вратата на Интер.

Инсиние имаше възможност за гол и в 64-ата минута, но Ханданович спаси удара му. До края на мача гостите не успяха да стигнат до втори гол, който да ги прати на финал, и в крайна сметка приключиха с участието си в надпреварата.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА