15 Юни, 2020 17:45 1 265 0

Босът на Наполи: Маурицио Сари ме предаде

  • сари-
  • де лаурентис-
  • наполи-
  • предателство-
  • напускане-
  • купа на италия-
  • финал-
  • ювентус

"Той ме принуди да търся друг треньор, а му оставаха две години от договора", гневи се Аурелио Де Лаурентис

Босът на Наполи: Маурицио Сари ме предаде - 1
Снимка: БГНЕС

Финалът за Купата на Италия между Наполи и Ювентус в сряда породи и напрежение между настоящия наставник на Юве Маурицио Сари и президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис.

Сари изживя три прекрасни сезона в Неапол, но въпреки това Де Лаурентис смята, че той го е предал."Разгневи ме вулгарното извинение свързано с парите. Той ме принуди да търся друг треньор, а му оставаха две години от договора. През февруари 2018 той ме покани на обяд в дома си в Тоскана. Никога не говори за напускане. До деня на последния ни мач не каза нищо, което създаде несигурност", каза Де Лаурентис.

Босът на Наполи смята, че назначаването на Карло Анчелоти, когото уволни през декември, се е оказало грешен ход. "Не знам дали привличането на Анчелоти бе правилен ход. След първия сезон трябваше да кажа "Карло, за мен не сте подходящи за вида футбол, който искат феновете в Неапол. Ние сме приятели, но футболът тук е друго нещо. По-добре да се разделим". Вместо това аз отново сбърках", призна босът на Наполи.

"Помолих Дженаро Гатузо да се върнем към системата 4-3-3, която прилагаше Сари. Знаех, че ще загубим 3-4 мача. Той обаче загуби по-малко. Карло е посланик, а Рино е войн. Ако се справим добре в Серия А и в Шампионската лига през август може да удължим договора му с още три или четири години", заяви Де Лаурентис.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА