Last news in Fakti

16 Юни, 2020 16:45 1 425 3

Здравко Лазаров: Вечното дерби вече не е това, което хората очакват

  • цска-
  • цска 1948-
  • вечно дерби-
  • сираков-
  • левски-
  • локомотив пловдив-
  • електричката-
  • лазаров

"Всеки гледа да не загуби, атрактивността изчезна", смята Електричката

Здравко Лазаров: Вечното дерби вече не е това, което хората очакват - 1
Снимка: БГНЕС

"Дербито между Левски и ЦСКА вече не е това, което очакват хората". Това заяви бившия футболист на двата столични гранда Здравко Лазаров.

Електричката, който в момента е треньор на Вихрен Сандански допълни, че ще гледа дербито в събота, но няма да стиска палци за нито един от двата тима, тъй като е фен на Локомотив Пловдив. 

"По мое време Левски и ЦСКА бяха винаги на първо и второ място. Сега е по-различно, тъй като са трети и четвърти. Това не ме учудва, тъй като и в двата клуба има неясноти - особено в Левски. Дано нещата се оправят. Когато няма Левски и ЦСКА страда българския футбол. Тези грандове са със сериозно значение за футбола у нас. Не всичко е пари. Вижте Локомотив Пловдив. Не е въпрос до пари, а до точните ръководители, играчи. Играл съм в дербита Левски - ЦСКА. Този мач се чакаше с нетърпение. Сега двубоят не е това, което се очаква. И двата отбора играят по-затворен футбол. Всеки гледа да не загуби, атрактивността изчезна. Едно време се получаваха дербита с много голове. Сега я няма онази красота. Сега стискам палци за Локомотив Пловдив. Нямам фаворит между Левски и ЦСКА. Ще гледам мача, дано направят добър двубой. Който и да победи няма значение. Бруно Акрапович показа, че много си разбира от работата. Сега се представя феноменално Локомотив. Свалям шапка на Акрапович и ръководството на Локомотив Пд", каза бившият нападател, пред "Дарик".

Той коментира и ситуацията, в която се намират "сините", както и факта, че от новия сезон в efbet Лига ще има два отбора с името ЦСКА.

"Наско Сираков е доказал, че е доста успешен спортен директор в Левски. Той е добър ръководител. Мисля, че ще намери точните хора и ще се справи. Всичко опира до тези прословути борчове. Това са 24-25 милиона лева. Това са много пари. Мисля обаче, че той ще се справи. Малко ми е смешно, че от новия сезон ще има мач ЦСКА - ЦСКА 1948. Ще видим, малко е комично, защото трябваше още в началото да се разберат и да има само един отбор с това име. По принцип тимът на "Армията" трябва да е ЦСКА. Все пак платиха някакви пари за емблемата. Левски и ЦСКА са най-големите отбори в България и е нормално всеки футболисти да иска да играе за тях. Странно е, когато футболист има мачове и за двата отбора. Ние обаче сме професионалисти и си изпълняваме задълженията. Като малък всеки е бил фен, но като поотраснем това остава на заден план и гледаме да си свършим работата".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дърт

    1 3 Отговор
    Ми не е....Левски не знае срещу кого играе и нема стимул.
  • 2 1234578

    3 4 Отговор
    По същата логика, не трябва да има два Локомотива - Пловдив и София. А да е само един Локомотив. Според мен не трябва да има нито един ЦСКА. Не е работа на армията да има футболен клуб, волейболен, баскетболен... или по вдигане на тежести. В армията би могло да има аматьорски клубове, боксов, карате, самбо, борба, плуване, бягане, стрелба с лък клубове...

    Може и аматьорски футболен клуб от редови военнослужещи. Но армията за мен не трябва да има професионален футболен клуб. Не че в момента ЦСКА е клуб на армията, но преди години е била точно това.

    Коментиран от #3

  • 3 мнение

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "1234578":

    И футболни клубове ползващи имена на национални герои не трябва да има както е по света.