Last news in Fakti

2 Юли, 2020 18:15 1 087 0

Масимилиано Алегри отрязал Борусия Дортмунд

  • алегри-
  • отказ-
  • оферта-
  • борусия дортмунд-
  • манчестър юнайтед-
  • англия-
  • мечта

Мечтата на италианеца е да води тим от Англия

Масимилиано Алегри отрязал Борусия Дортмунд - 1
Снимка: БГНЕС

Масимилиано Алегри е отказал оферта да поеме Борусия (Дортмунд), твърди Sports Italia. От една година специалистът е без отбор и се е отдал на време със семейството си, след като се раздели с Ювентус през миналата година.

Според източника Дортмунд е предложил договор за 2 години на Алегри и по този начин да замени сегашния треньор Люсиен Фавър. Италианският треньор обаче е отказал предложението, като желанието му е да се присъедини към клуб от Висшата лига на Англия. Смята се, че мечтата му е да застане начело на Манчестър Юнайтед.

Алегри бе начело на Ювентус в продължение на 5 години и във всяка една от тях спечели титлата в Италия. На сметката си има и 2 финала в Шампионската лига през 2015-а и 2017-а, но и в двата не успя да триумфира. В цялата си треньорска кариера 52-годишният специалист е ръководел само отбори от Серия “А”, включително Милан, Каляри, Сасуоло и Юве.

Фавър от своя страна е начело на Борусия (Дортмунд) от 2018-а и има договор за още една година. Миналата седмица спортният директор на клуба Михаел Цорк заяви, че швейцарецът ще остане начело на клуба и през следващия сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА