Last news in Fakti

3 Юли, 2020 10:02 1 132 0

Рома разочарова у дома, а Шампионската лига вече изглежда мираж

  • рома-
  • несторовски-
  • пероти-
  • лазаня-
  • червен картон-
  • удинезе-
  • шампионска лига-
  • класиране

Удинезе изненада неприятно римляните след като ги победи като гост с 2:0

Рома разочарова у дома, а Шампионската лига вече изглежда мираж - 1
Снимка: БГНЕС

Удинезе направи голяма крачка към спасението си в Серия А, след като победи Рома с 2:0 като гост на Стадио Олимпико. С успеха "черно-белите" събраха 31 точки и се отдалечиха на 6 от зоната на изпадащите. Рома пък остана пети с 48, а в следващия кръг излиза срещу Наполи в директен сблъсък за място в групите на Лига Европа. Главната цел пред римляните бе топ 4, която дава право на участие в най-престижния турнир Шампионска лига, но към момента това изглежда почти невъзможно.

Гостите от Удинезе започнаха стабилно срещата и очаквано откриха в 12-ата минута чрез опитния Кевин Лазаня, който завърши хубава контраатака на тима си. В 30-ата минута домакините от Рим останаха и с човек по-малко, което допълнително разколеба представянето на отбора, а главният виновник бе Диего Пероти, който настъпи крака на съперников футболист. След началото на първото полувреме "римските вълци" се опитаха да атакуват повече и направиха няколко по-чисти голови положения, но до отбелязване на попадение така и не се стигна. В 78-ата минута Удинезе сложи край на спора след красив гол на Илия Несторовски от границата на вратарското поле. 

В следващия кръг Рома гостува на Наполи в един изключително важен двубой за петото място, даващо право на директна квалификация в групите на Лига Европа. Удинезе пък приема един от опашкарите през сезона в Калчото Дженоа и пред момчетата на Лука Готи седи единствено и само желанието за нова победа в първенството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА