Last news in Fakti

12 Август, 2020 23:59 2 224 2

Аталанта бе на минути от продължаване на приказката, но ПСЖ направи знаменит обрат

  • псж-
  • аталанта-
  • шампионска лига-
  • обрат-
  • приказка-
  • маркиньос-
  • пашалич-
  • чупо-мотинг

Италианците водеха с 1:0 до 91-ата минута, но френският град обърна резултата до 2:1 за 4 минути

Аталанта бе на минути от продължаване на приказката, но ПСЖ направи знаменит обрат - 1
Снимка: БГНЕС

Пари Сен Жермен е първият полуфиналист в Шампионската лига. Френският гранд направи инфарктен обрат в последните секунди на четвъртфинала срещу Аталанта и продължава да мечтае за най-ценния трофей в клубния футбол. Гола за италианците вкара Марио Пашалич в 27-ата минута, а Маркиньос изравни в 91-ата, а когато всички очакваха продължения, резервата Ерик-Максим Чупо Мотинг донесе така ценния успех на парижани.

Срещата започна динамично със скоростни атаки и към двете врати, като първо удар на Папу Гомес в 3-ата минута бе отразен от костариканския страж на парижани Кейлор Навас, а след това Неймар излезе очи в очи със Спортиело, но ударът на бразилеца не намери целта.

Бергамаските пресираха френския шампион и Навас трябваше отново да се намесва в 11-ата минута при удар с глава на Хатебур. Последва нов пропуск на Неймар в 19-ата минута, когато топката отново излезе в аут. Така се стигна до гола на Марио Пашалич (27), който даде преднина на италианския тим. Хърватският национал получи извеждащ пас от Сапата и с фалцов удар преодоля Навас за 1:0.

Неймар можеше да изравни много бързо, но и този път не уцели вратата, въпреки че топката премина на сантиметри от гредата. Малко по-късно бразилецът получи нов шанс да стреля от пряк свободен удар, но Спортиело бе на мястото си и хвана топката.

Парижани натиснаха в опит да изравнят още преди почивката, но отново Неймар нямаше никакъв късмет и завършваше атаките на тима с неточни удари.

През втората част ПСЖ засили натиска, но това не попречи на Аталанта да стигне до голова ситуация в 58-ата минута, когато Толой отклони топката към Джимсити, който пропусна от изгодна позиция.

След час игра Томас Тухел пусна лекувалия доскоро травма Килиан Мбапе и французинът освежи атаката на парижани. Той и Неймар все по-честно тормозеха отбраната на бергамаските. Защитниците обаче се справяха добре, а и Спортиело се намесваше брилянтно, за да предотврати гол във вратата си. Проблемите на парижани се усложниха и заради травмата на вратаря Кейлор Навас, който бе заменен принудително от Серхио Рико.

В 74-ата минута Мбапе се измъкна от защитниците и шутира опасно, но Спортиело отрази удара му, а малко по-късно същото стори и Неймар, който направи пореден пропуск.

В 81-вата минута парижани пропуснаха нова добра възможност за гол, която бе пропиляна от Килиан Мбапе. Французинът се включи добре в наказателното поле след прецизен пас, шутира към вратата, но ударът му бе блокиран от противник.

В 90-тата минита Пари Сен Жермен най-накрая се добра до така ценното попадение. Неймар отправи подаване към Маркиньос, а защитникът пласира топката във вратата на Аталанта.

И докато всички очакваха последващите продължения на двубоя, ПСЖ нанесе своя съкрушителен удар по амбициите на Аталанта. Неймар изведе Мбапе, който пък пусна към Чупо-Мотинг и последният вкара топката във вратата, за да сътвори пълен обрат за Пари Сен Жермен и да ги класира на полуфиналите в Шампионската лига.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 съдбата си знае

    10 1 Отговор
    Съдбата се усмихна на ПСЖ в последните 5 минути. Върна се за каръшките им отпадания от последните няколко години. Все пак жалко за Аталанта - симпатично отборче - ще ги видим тозисезон отново в ШЛ.
  • 2 Извъредно

    7 0 Отговор
    Венци Стефанов Дормус Ага да ги разследват .Мача си е черно тото коефицента за ПСЖ в 90 мин е бил 350 на live някои доста са намазали