Last news in Fakti

12 Ноември, 2020 09:45 1 753 4

Финландия тресна Франция, преди да дойде в България

  • франция-
  • финландия-
  • контрола-
  • форс-
  • валакари-
  • българия

Съперникът на България спечели срещу световния шампион с 2:0

Финландия тресна Франция, преди да дойде в България - 1
Снимка: БГНЕС

Финландия успя да победи световния шампион Франция с 2:0 преди гостуването на България за Лигата на нациите в неделя. Скандинавците сътвориха сензацията на "Стад дьо Франс" в Париж. Контролата беше ръководена от българския съдия Никола Попов.

Попаденията отбелязаха Маркус Форс в 28-ата минута след груба грешка във френската защита, както и Онни Валакари в 31-ата. И двамата голмайстори бяха дебютанти в състава на финландците.

Титуляри за „петлите“ бяха и играчи от Висшата лига - Пол Погба, Оливие Жиру, Муса Сисоко и други, а дебют записа крилото на Борусия (Мьонхенгладбах) Маркюз Тюрам. Дори и едновременната поява в 57-ата минута на Антони Марсиал, Антоан Гризман и Н'Голо Канте не успя да помогне на световния шампион от 2018 година.

Притежанието на топката бе категорично в полза на домакините (74%), които отправиха много изстрели към вратата, пазена от Йесе Йоронен, но не успяха да отбележат нито веднъж.

Тимът на Дидие Дешан предстои да се изправи срещу Португалия и Швеция в Лигата на нациите. Финландия пък гостува на България, а след това на Уелс. Мачът с "трикольорите" в София ще се изиграе идната неделя от 19:00 часа.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пената

    0 0 Отговор
    Иво,да те тресне на тате синчето да те тресне!
  • 2 Геро

    0 0 Отговор
    Голяма работа.
    Ние "треснахме" пък Гибралтар, преди да подхванем Финландия:)))
  • 3 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ОЗНАЧАВА : " КРАЯТ НА ЗЕМЯТА " !!!!! АКО НИ БИЯТ РИТНИТОПКОВЦИ ОТ КРАЯ НА ЗЕМЯТА - ТЕЗИ ОТ ВАТУАТО ПРОСТО ЩЕ НИ РАЗМАЖАТ !!!??? ФИН ЛЕНД

    Коментиран от #4

  • 4 Дик

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ПЕНКО":

    На баба ти шутараната е на края на земята. Многознайко, чувал ли си за фини? Земя на фините значи името. А самите финландци си наричат страната Suomi.