Last news in Fakti

21 Ноември, 2020 10:58 1 939 0

Левски взе на проби нов краен защитник

  • иванов-
  • проби-
  • мамута-
  • внук-
  • манолов-
  • левски

Това е Делян Иванов, който е внук на легендата на „сините“ Александър Манолов

Левски взе на проби нов краен защитник - 1
Снимка: levski.bg

20-годишен бек започна проби в Левски, съобщава "Тема Спорт". Това е Делян Иванов, който е внук на легендата на „сините“ Александър Манолов (24 септември 1943 г. - 1 февруари 2019 г.). Той ще има на разположение десетина дни, за да впечатли новия треньор Славиша Стоянович.

Иванов, който може да играе като ляв краен защитник и халф-бек, е роден на 26 септември 2000 година в София. Той е юноша на „сините“, както и на ДИТ. Започва в Левски през 2009-а, а от 2011-а до 2016 е част от ДИТ, след което отново сменя школите.

След края на сезон 2017/18 е принуден да напусне "Герена", тъй като неговият набор е разпуснат, а в този момент ръководството решава при 19-годишните да играят момчета от набор 2001-а.

През лятото на 2018-а младокът се отправя към Португалия, където минава пробен период в Боависта. Той е успешен и му предлагат да стане част от тима до 19 години. За последно се е подвизавал в италианския Каратезе, който играе в Серия „D“.

Дядото на Делян - Александър Манолов-Мамута, има две титли със „сините“ - през 1965 и 1968 година, както и купа през 1967-а. Дълги години той бе шеф на ветераните на Левски.

Славиша Стоянович има нужда от крайни защитници. В момента за тези позиции сините разполагат единствено с Ивайло Найденов и Матео Стаматов, а при нужда е ползван и Орлин Старокин.

Предишният треньор на Левски Георги Тодоров имаше доста забележки към представянето на Стаматов и Найденов. Първият подписа със сините, именно, след като изкара успешно тестове. По същия начин контракт със сините си заслужи и централният защитник Алекс Петков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА