Last news in Fakti

10 Декември, 2020 20:03 3 035 4

Световен шампион с Франция: В Африка ми викаха "бял"

  • африка-
  • бял-
  • черен-
  • расизъм-
  • шарбоние

"Тогава никой не каза, че това е расизъм", заяви Лионел Шарбоние

Световен шампион с Франция: В Африка ми викаха "бял" - 1
Снимка: БГНЕС

Световният шампион с Франция от Мондиала през 1998 година Лионел Шарбоние направи интересно изказване след огромния расистки скандал, който разтресе Европа на мача между ПСЖ и Истанбул Башакшехир.

Тогава румънски съдия нарече един от играчите "черен" (б.а. на румънски "негру"), което накара помощник-треньорът на гостите Пиер Уебо да се оплаче от расизъм.

"Трябва ли думата "черен" да бъде премахната от речника? Навсякъде означава едно и също. Трябва да спрем с тези работи. Когато бях в Африка ми казваха, че съм бял. Тогава никой не каза, че това е расизъм", коментира той в социалните мрежи, а мнозина го подкрепиха.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ciganin

    29 3 Отговор
    Aне мене у българия ми викат миришеш
  • 2 123

    8 0 Отговор
    Днес казаха, че мъжете боледуват по-тежко и имат по-висока смъртност от корона вирус. Освен полова, трудно ли е да се изрече, че има и расови различия между хората? За болести говоря.....
  • 3 Черните

    11 0 Отговор
    преиграват, берите се опиват от своята "толерантност". Пример - като отидеш в Саудитска Арабия и ако си жена, би ли се обляккла според приетите норми в Европа, ще ти позволят ли? Обаче като дойдат тук, са "вправото си" да са забулени. С негрите работата е същата - черният си е черен, жълтият - жълт, белият -бяр. Такава е природата - и нико расистко няма в това. Ако някой се срамува от цвета на кожата си, е негов проблем - М.Джаксън например - но това е комплексарщина, а не расизъм!

    Коментиран от #4

  • 4 Ем Джей

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Черните":

    Прав си няма какво да се обиждат от цвета си,но Майкъл Джаксън е страдал от витилиго-представи си черен на бели петна-затова се е избелил