Last news in Fakti

25 Декември, 2020 14:57 1 788 3

В Босна: Ивайло Петев е като Фъргюсън в сравнение със Сергей Барбарез

  • петев-
  • национален отбор-
  • босна и херцеговина-
  • фаворити-
  • барбарез-
  • фъргюсън-
  • сравнение

Според информациите двамата специалисти се борят за поста треньор на националния тим на страната

В Босна: Ивайло Петев е като Фъргюсън в сравнение със Сергей Барбарез - 1
Снимка: БГНЕС

Българинът Ивайло Петев е един от фаворитите за национален селекционер на Босна и Херцеговина. Очакваше се изборът да бъде направен на 22 декември, но бе отложен за 28-ми, тъй като в местната федерация се случват доста конфликти, които влияят върху избора на треньор. Босненското издание sportdc.net направи съпоставка между двамата основни фаворити за поста – Ивайло Петев и Сергей Барбарез.

Изданието набляга на факта, че Петев има зад гърба си сериозна треньорска кариера, докато бившият нападател, който натрупа опит като играч в Германия до момента не е бил треньор. За последно той работи в ръководството на Хамбургер.

Твърди се, че има сериозен разнобой между двамата директори на националния отбор – Звездан Мишимович и Емир Спахич. Бившият атакуващ полузащитник Мишимович, който натрупа сериозен опит в Бундеслигата, държи именно Петев да бъде национален селекционер на Босна. За сметка на това бившият централен бранител Спахич фаворизира Барбарез.

„Трябва да бъдем честни и да кажем, че решението да се даде възможност на двамата бивши футболисти да номинират нов треньор е невероятно. Очакваше номинациите да дойдат от Изпълнителния комитет, но решението е друго“, се казва в статията.

Отбелязва се изчезването на Емир Спахич в края на миналата седмица, чието отсъствие от заседанието на Изпълнителния комитет не даде възможност за избор на нов треньор. Според коментарите на изданието фаворитът на Спахич Сергей Барбарез е щял да изгуби в „сблъсъка“ с Ивайло Петев и това е довело до решението му.

„Трябва да бъдем честни, че ако Петев и Барбарез са двамата единствени кандидати то тогава дилема няма – Петев за Барбарез е като Фергюсън. Той има резултати, а Барбарез е доста далеч от терените години наред. Ако Босна и Херцеговина не получи своя треньор на 28 декември тогава това е срам за администрацията, защото тя ще се поддаде на натиска на журналистите, които държат селекционер да е Барбарез – той е легенда. Чудим се дали треньорската скамейка има нужда от експерт или легенда“, коментират колегите в Босна.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде да решават!

    1 1 Отговор
    Да вземат нашия, и веднага 2 заплати бонус, затова че ще се занимава с "рязани"!
  • 2 Изгъзиците

    3 0 Отговор
    ПЕТЕВ Е НАЙ-ДОБРИЯТ ТРНЕНЬОР КОЙТО Е ИМАЛ ЛУДОГОРЕЦ, СЛЕД ТОВА Е СТОЕВ И НА 3то МЯСТО ДЕРМЕНДЖИЕВ, ОТТАМ НАТАТЪК СА ПО-ЛОШИ, ДЕМЕК ВЪРШАТ НА ОБРАТНО НА КАК ТРЯБВА, КОЕТО СЕ КОМПЕНСИРА СА КИНТИ И ЧУЖДЕСТРАННИ ИГРАЧИ . . . ИСТОРИЯТА НА БГ ФУТБОЛА, НИКОЙ НЕ РАЗБИРА ОТ ФУТБОЛ
  • 3 Изгъзистан

    3 0 Отговор
    СЪЩО ТАКА ПЕТЕВ Е НАЙ-ДОБРИЯТ ТРЕНЬОР КОЙТО Е СТЪПВАЛ НА ГЕРЕНА, ВЪПРЕКИ МЛАДОСТА СИ, АМА ТЕ САМИ СИ ГО НА.УТАХА БАТКОВИСТИТЕ